"Rēzeknes gaļas kombināta" apgrozījums pērn pieauga par 25,5%

Rīga, 2.nov., LETA. Gaļas pārstrādes uzņēmums SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" 2019.gadā strādāja ar 45,57 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 25,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi bija 543 855 eiro pretstatā peļņai 2018.gadā, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2019.gadā būtiski - gada griezumā par 61% - palielinājušās gaļas iepirkuma cenas, kas ievērojami ietekmēja uzņēmuma saimnieciskās darbības rezultātus.

Kompānija aizvadītajā gadā turpināja ieguldīt līdzekļus iekārtu un tehnoloģisko procesu uzturēšanā un modernizācijā. Tāpat "Rēzeknes gaļas kombināts" saņēma atbalstu ražošanas procesa paplašināšanas projekta īstenošanai, ko plānots realizēt, piesaistot finansējumu Eiropas Lauksaimniecības forda lauku attīstībai (ELFLA) Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

"Rēzeknes gaļas kombināta" vadība vēsta, ka saistībā ar Covid-19 pandēmiju uzņēmumam radušies vairāki papildu izdevumi, tostarp par konsultācijām ar speciālistiem, ārstiem, darbā pieņemtas medmāsas. Kompānijas vadība pašlaik uzskata, ka spēs pārvarēt pandēmijas radīto situāciju, saistībā ar pieprasījuma palielinājumu tiek saglabātas vietas esošajiem darbiniekiem un veidotas jaunas.

Nākotnē "Rēzeknes gaļas kombināts" plāno saglabāt un turpināt attīstīt savas pozīcijas Latvijas un citu Eiropas Savienības (ES) valstu tirgū. 2020.gadā plāno lielu vērību pievērst nemainīgi augstas produkcijas kvalitātes nodrošināšanai, ražošanas procesu efektīvai attīstībai un turpmākai uzņēmuma darbības efektivitātes paaugstināšanai. Tāpat uzņēmums turpinās strādāt pie produkcijas realizācijas apjomu palielināšanas.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", "Rēzeknes gaļas kombināts" 2018.gadā strādāja ar 36,301 miljona eiro apgrozījumu un 522 236 eiro peļņu.

"Rēzeknes gaļas kombināts" ir dibināts 2001.gadā, un tā pamatkapitāls 93 152 eiro. Uzņēmums pieder kompānijai "AB Holding" (25%) un trim Latvijas privātpersonām, tostarp lielākajam kompānijas kapitāldaļu īpašniekam Guntim Piteronokam, kuram pieder 44,05% kompānijas kapitāldaļu.