"Luminor" piešķīrusi 12,4 miljonu eiro aizdevumu poligrāfijas uzņēmumam "Livonia Print"

Rīga, 30.okt., LETA. "Luminor Bank" piešķīrusi 12,4 miljonu eiro aizdevumu poligrāfijas uzņēmumam "Livonia Print", aģentūrai LETA pavēstīja bankā.

"Luminor" pārstāvji norādīja, ka banka apgrozāmajiem līdzekļiem piešķīrusi "Livonia Print" faktoringa un overdrafta limitus, kā arī kompānijai izsniegts ilgtermiņa kredīts jauna aprīkojuma iegādei - jaunas drukas, līmēšanas un iesiešanas iekārtas iegādei. 

Pēc bankā minētā, jaunās iesiešanas iekārtas palīdzēs palielināt uzņēmuma ražošanas efektivitāti un padarīt to videi draudzīgāku.

"Livonia Print" eksportē apmēram 99% saražotās produkcijas uz 20 valstīm.

2019.gadā "Livonia Print" apgrozījums bija 58,677 miljoni eiro, kas ir par 8,3% vairāk nekā 2018.gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās par 12,6% un sasniedza 2,402 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 

Kompānija reģistrēta 2006.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,5 miljoni eiro. "Livonia Print" kapitālā 96,53% pieder Norvēģijas pilsonim Trondam Ērikam Isaksenam, bet 3,47% pieder Zanei Blūmai-Johansonei.

Jau vēstīts, ka 2017.gada oktobrī Baltijas valstīs darbu sāka "Nordea Bank" un DNB apvienotā banka "Luminor Bank", savukārt 2019.gada janvāra sākumā tika pabeigta Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" pārrobežu apvienošana, bankai turpinot darbību ar centrālo biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā. Bankas stratēģiskais investors ir ASV investīciju kompānija "Blackstone".