Degvielas tirgotāja "Circle K Latvia" valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Naiels Andertons

Rīga, 28.okt., LETA. Degvielas tirgotāja "Circle K Latvia" valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Īrijas pilsonis Naiels Andertons, nomainot līdzšinējo valdes priekšsēdētāju Jornu Madsenu, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmumā.

Kompānijas pārstāvji norādīja, ka izmaiņas "Circle K Latvia" vadībā saistītas ar to, ka valdes loceklis Andreas Krona ir atstājis darbu "Circle K" grupā, savukārt Madsens ir pieņēmis piedāvājumu vadīt vienu no "Circle K" struktūrvienībām Ziemeļamerikā.

Līdz ar to kompānijas valdē no jauna ir iecelts Džerijs Karlsons, bet par valdes priekšsēdētāju, tostarp Austrumeiropas reģiona vadītāju, ir iecelts Andertons, kurš pirms tam vadīja "Circle K" biznesa vienību Īrijā. Darbu kompānijas valdē turpina Norvēģijas pilsonis Tronds Joahims Robergs-Larsens.

Izmaiņas valdē neietekmēs "Circle K Latvia" stratēģiskos mērķus un attīstības virzienus, atzīmēja kompānijā.

Attiecīgās izmaiņas "Circle K Latvia" valdē Uzņēmumu reģistrā iegrāmatotas pirmdien, 26.oktobrī, liecina "Firmas.lv" informācija. 

LETA jau ziņoja, ka "Circle K Latvia" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2019.gada 1.maija līdz šā gada 30.aprīlim, bija 408,019 miljoni eiro, kas ir par 4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājusies par 28,7% - līdz 13,702 miljoniem eiro.

"Circle K Latvia" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 27,564 miljoni eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Norvēģijas "Circle K".