"Luminor" piešķīrusi 350 000 eiro aizdevumu plastmasas izstrādājumu ražotājam "Rotons"

Rīga, 27.okt., LETA. "Luminor Bank" piešķīrusi 350 000 eiro aizdevumu plastmasas izstrādājumu ražotājam SIA "Rotons", aģentūrai LETA pavēstīja bankā.

"Luminor Bank" pārstāvji norādīja, ka aizdevums paredzēts uzņēmuma ražošanas ēkas paplašināšanai un jaudīgas rotējošās formēšanas iekārtas iegādei.

"Lai turpinātu attīstīt ražošanu, mums nepieciešams paplašināt ražošanas platības, tāpēc esam nolēmuši būvēt jaunu angāru, kas paredzēts tieši kanalizācijas sūkņu staciju un liela tilpuma tvertņu ražošanai. Tajā plānojam uzstādīt tehnisko aprīkojumu, kas būtiski atvieglos roku darbu un uzlabos produktivitāti," pauda "Rotons" valdes priekšsēdētājs un vienīgais īpašnieks Armands Mucenieks.

Viņš norādīja, ka pēc jaunā angāra izveides kompānijas ražošanas ēku kopējā platība pārsniegs 2500 kvadrātmetru. Šī projekta finansēšanai tiek izmantoti gan uzņēmuma līdzekļi, gan bankas aizdevums, un kopējais investīciju apmērs veido 540 000 eiro.

Tāpat Mucenieks piebilda, ka "Rotons" pārdošanas apmēri šogad varētu pārsniegt trīs miljonus eiro.

"Rotons" specializējas plastmasas tvertņu, septiķu, bioloģisko attīrīšanas iekārtu, kanalizācijas sūkņu staciju, kā arī pontonu, laipu un plostu konstrukciju ražošanā. No saražotās produkcijas uzņēmums eksportē 60%, tostarp galvenais eksporta tirgus ir Zviedrija, taču kompānijas produkcija tiek realizēta arī Igaunijā, Lietuvā, Vācijā, Rumānijā, Krievijā, Gruzijā un citās valstīs.

2019.gadā "Rotons" apgrozījums bija 2,806 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 215 439 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Jau vēstīts, ka 2017.gada oktobrī Baltijas valstīs darbu sāka "Nordea Bank" un DNB apvienotā banka "Luminor Bank", savukārt 2019.gada janvāra sākumā tika pabeigta Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" pārrobežu apvienošana, bankai turpinot darbību ar centrālo biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā. Bankas stratēģiskais investors ir ASV investīciju kompānija "Blackstone".