Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība piedāvājusi VM ārstēt Covid-19 pacientus

Rīga, 27.okt., LETA. SIA "Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība" piedāvājusi Veselības ministrijai (VM) ārstēt Covid-19 pacientus Gulbenē, aģentūrai LETA apliecināja iestādes valdes locekle Alīda Vāne.

Komentējot aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju, ka viena no slimnīcām, ar kuru ir sāktas sarunas par Covid-19 pacientu ārstēšanu, ir Gulbenes slimnīcā, Vāne pauda, ka to nevar ne apstiprināt, ne noliegt. Taču viņa apstiprināja, ka slimnīca ir piedāvājusi ministrijai šādu iespēju.

Vāne atzina, ka pašlaik Balvu slimnīcā vairāki darbinieki ir pašizolācijā, taču tas neietekmējot iestādes darbu. Savukārt Gulbenes slimnīca nesniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību, un līdz ar to pasargāt personālu no Covid-19 pozitīviem pacientiem esot vieglāk.

Saskaņā ar publiskoto informāciju, Gulbenē darbojas Infekciju slimību nodaļa. Tajā tiek ārstēti pacienti ar infekciju slimībām - pieaugušie un bērni no trīs gadu vecuma, kam nav nepieciešama ārstēšanās intensīvās terapijas palātās.

"Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības" īpašnieki ir Gulbenes, Balvu, Viļakas, Rugāju un Baltinavas novadu pašvaldības, kā arī SIA "Medicīnas sabiedrību vadība".

"Firmas.lv" liecina, ka iestāžu peļņa pērn sasniegusi 321 824 eiro, bet apgrozījums 5,757 miljonus eiro.

Jau ziņots, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) ar divām ārstniecības iestādēm pārrunā iespējas tajās ārstēt specifiski Covid-19 pacientus.

Norādīta uz izskanējušo informāciju, ka īpaši Covid-19 pacientiem varētu atvēlēt kādu slimnīcu, VM valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraškoo sacīja, ka ministrija idejiski ir iezīmējusi iespējamās slimnīcas, kas pašreiz neveic neatliekamu pacientu ārstēšanu. Pašlaik NMPD ar divām slimnīcām veicot pārrunas, un ceturtdien VM varēs paziņot, vai sarunas rezultējušās pozitīvi. Tomēr, ja tā nenotiks, tad plānots sākt sarunas ar citām ārstniecības iestādēm.

Pēc viņas paustā, šī plāna īstenošanai būtu nepieciešams arī personāls, un tuvāko dienu laikā esot aktīvi jārekrutē cilvēki, lai piesaistītu personālu šo slimnieku ārstēšanai. Viņa norādīja, ka jādomā arī par telpām, gultām un nepieciešamo aparatūru.