Mežizstrādes uzņēmuma "Pata Strenči" akcionāri lems par pērn gūtās peļņas sadali

Rīga, 27.okt., LETA. Mežizstrādes uzņēmuma "Pata Strenči" akcionāri šodien kārtējā akcionāru sapulcē lems par pērn gūtās peļņas sadali un pamatkapitāla palielināšanu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Akcionāru sapulcē plānots iepazīties ar uzņēmuma valdes, padomes un zvērināta revidenta ziņojumiem, kā arī lemt par 2019.gada pārskata apstiprināšanu.

Tāpat akcionāru kārtējā sapulcē plānots ievēlēt zvērinātu revidentu 2020.gada pārskata revīzijai, noteikt atlīdzību padomes locekļiem un zvērinātam revidentam, lemt par pamatkapitāla palielināšanu, apstiprināt pamatkapitāla palielināšanas noteikumus, kā arī plānots veikt attiecīgus grozījumus kompānijas statūtos.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Pata Strenči" apgrozījums 2018.gadā bija 17,773 miljoni eiro, kas ir par 81,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 5,8 reizes - līdz 1,38 miljoniem eiro.

Kompānija "Pata Strenči" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1 294 160 eiro. "Pata Strenči" lielākā īpašniece ir uzņēmējam Uldim Mierkalnam piederošā SIA "Pata", kurai pieder 91,81% uzņēmuma akciju. "Pata Strenči" patiesais labuma guvējs ir Mierkalns.