"Rēzeknes siltumtīklu" siltumenerģijas tarifs no decembra samazināsies par 4,9%

Rīga, 27.okt., LETA. AS "Rēzeknes siltumtīkli" siltumenerģijas tarifs no 1.decembra samazināsies par 4,9% un būs 49,57 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), aģentūrai LETA pavēstīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK). 

Regulatorā norādīja, ka siltumenerģijas tarifs Rēzeknē samazināsies, jo būtiski audzis lietotājiem nodotās siltumenerģijas apmērs, kā arī samazinājušās iepirktās siltumenerģijas izmaksas.

Vienlaikus SPRK minēja, ka regulators nolēmis arī piešķirt "Rēzeknes siltumtīkliem" atļauju pašai noteikt siltumenerģijas pakalpojumu tarifus kurināmā cenas un iepirktās siltumenerģijas cenas izmaiņu gadījumā. Tas nozīmē, ja kurināmā vai iepirktā siltumenerģijas cena būs zemāka par to, kas iekļauta tarifā, komersantam pie nemainīga kurināmā patēriņa apmēra būs pienākums noteikt zemāku tarifu.

Tarifu projektu "Rēzeknes siltumtīkli" iesniedza SPRK šogad 22.aprīlī. SPRK, izvērtējot komersanta iesniegto dokumentāciju, secināja, ka projektā tarifi ir aprēķināti atbilstoši metodikai un to veidojošās izmaksas ir pamatotas.

"Rēzeknes siltumtīklu" apgrozījums pērn bija 10,419 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 3131 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

SPRK realizē sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu enerģētikas, elektronisko sakaru, pasta, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas un ūdenssaimniecības nozarēs.