Konveijeru ražotājs "Caljan" plāno palielināt eksportu par 30-60%

Rīga, 23.okt., LETA. Konveijeru ražotājs SIA "Caljan" atklājis jaunas rūpnīcas telpas Liepājā, un līdz ar paplašināšanos nākamajā gadā plāno palielināt produktu klāstu un audzēt eksportēta apmēru par 30-60%, aģentūru LETA informēja "Caljan" izpilddirektors Gatis Dradeika.

"Jaunās rūpnīcas telpas ļaus ne vien divkāršot mūsu ražošanas jaudu un palielināt eksporta apmēru un apgrozījumu, bet arī ieviest inovatīvas tehnoloģijas, proti, robotizēto metināšanu un pārņemt šo funkciju no mātesuzņēmuma Dānijā," skaidroja Dradeika.

Pēc Latvijas uzņēmuma vadītāja teiktā, ražotnes paplašināšana ir likumsakarīga, jo Covid-19 pandēmijas dēļ strauji turpina palielināties e-komercijas segments un līdz ar to pieaug pieprasījums pēc "Caljan" piedāvātajām iekārtām.

"Caljan" klientu vidū ir tādi zīmoli kā "Amazon", "ebay", "Zalando", "FedEx", DHL, "Hermes", "Michelin", "Adidas" un citi.

"Nule pirmais "Caljan" konveijers nonāks arī pie uzņēmuma Latvijā, tas ir, pie DHL filiāles Latvijā," piebilda Dradeika.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka septembra vidū Liepājas būvvaldes komisija pieņēma ekspluatācijā "Caljan" jaunās ražošanas un biroja ēkas Brīvības ielā 142A, Liepājā. 

"Caljan" investīcijas būvniecībā un modernajās tehnoloģiskajās iekārtās sasniedza aptuveni 11 miljonus eiro. Jaunā ražotne ir izbūvēta vietā, kur agrāk bija "Liepājas metalurga" mehāniskais cehs.

Jaunās ražošanas telpas ļaus uzņēmumam dubultot ražošanas jaudu. Uzņēmums līdz šim nodarbināja 180 strādnieku, bet līdz ar darbības sākšanu jaunajās ražošanas telpās Brīvības ielā un ražošanas apmēru palielināšanu darbavietu skaitu paredzēts palielināt.

"Caljan" bijušo "Liepājas metalurga" mehānisko cehu iegādājās 2018.gada vasarā. "Kādu laiku pētījām iespējas Liepājā uzcelt pašiem savu rūpnīcu, kas būtu pielāgota tieši mūsu specifiskajām vajadzībām gan izmēru, gan telpu plānojuma ziņā. Novērtējot vecā "Liepājas metalurga" mehāniskā ceha priekšrocības, nolēmām to iegādāties un pārbūvēt - tam ir izdevīga atrašanās vieta, pieejama nepieciešamā infrastruktūra, kā arī ēkas konstrukcijas ir ļoti labā stāvoklī," iepriekš skaidroja Dradeika.

2019.gada augustā "Caljan" noslēdza divus ieguldījumu līgumus ar Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldi par kopējo summu deviņi miljoni eiro un līgumu par apbūves tiesībām nekustamajam īpašumam Brīvības ielā 142A, Liepājā un sāka ražotnes būvniecību. Jauno rūpnīcu projektēja arhitektu birojs "A-Projekts" arhitektes Agites Lieģes vadībā, bet būvniecība tika uzticēta SIA "Bukoteks".

"Caljan" ražo specializētus konveijerus loģistikas nozarei, no kuriem lielākā daļa ir teleskopiskie konveijeri pasta sūtījumiem. Jaunās ražotnes maksimālā jauda būs apmēram 3000 konveijeru gadā.

"Caljan" nodrošina pilnu procesu no konveijeru projektēšanas līdz gatavam produktam, un 99,54% no visas saražotā tiek eksportēts. Galvenie eksporta virzieni ir Eiropas Savienība un ASV.

2019.gadā "Caljan" strādāja ar 22,881 miljona eiro apgrozījumu un guva 1,389 miljonu eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Caljan" ir Dānijas uzņēmuma "Caljan Rite-Hite" meitasuzņēmums ar ASV kapitālu, kas Liepājā strādā no 2006.gada. Uzņēmums ir ieguvis Liepājas speciālās ekonomiskās zonas kapitālsabiedrības statusu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2846 eiro.