Brīvajās radio frekvencēs Saldū un Gulbenē vēlas raidīt "Radio Marija Latvija"

Rīga, 23.okt., LETA. Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izsludinātajos divos konkursos par apraides tiesībām frekvencēs Saldus un Gulbenes apkārtnēs ir pieteikusies SIA "QBS" ar programmu "Radio Marija Latvija", liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Konkursā radio programmas veidošanai vai apraides aptveršanas zonas palielināšanai Saldū tika piedāvāta 97,2 megahercu (MHz) frekvence, bet Gulbenē - 95,6 MHz frekvence. Apraides atļaujas tiks izsniegtas uz desmit gadiem.

Kā liecina paziņojumi "Latvijas Vēstnesī", abos konkursos ir pieteicies tikai viens pretendents - "QBS". Uzņēmums piedāvā raidīt informatīvi muzikālu programmu "Radio Marija Latvija", kā mērķauditoriju paredzot attiecīgi Saldus un Gulbenes un to apkārtnes iedzīvotājus, viesus un caurbraucējus.

No nedēļas raidlaika vismaz 80 minūtes būtu aizpildītas ar ziņām, līdz 10% - ar neatkarīgo producentu veidotajiem raidījumiem, bet līdz 1% - ar retranslācijām.

"Radio Marija Latvija" Saldus un Gulbenes pusē būtu dzirdams latviešu valodā un tas skanētu par biedrības "Radio Marija Latvija" un organizācijas "World Family of Radio Marija Onlus" finanšu līdzekļiem.

Kā ziņots, abos konkursos apraides atļaujas tiek izsniegtas uz desmit gadiem.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, SIA "QBS" vienīgā īpašniece ir biedrība "Radio Marija Latvija".