"Pernod Ricard Latvia" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā pieauga par 0,7%

Rīga, 21.okt., LETA. Alkoholisko dzērienu vairumtirgotāja "Pernod Ricard Latvia" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2019.gada 1.jūlija līdz 2020.gada 30.jūnijam, bija 22,403 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājusies 2,5 reizes un bija 280 633 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā finanšu gadā "Pernod Ricard Latvia" ievēroja striktu kredītpolitiku, kas būs arī viens no pamatvirzieniem nākamā finanšu gadā.

Tāpat vadības ziņojumā norādīts, ka uzņēmuma rentabilitātes rādītāji samazinājušies krīzes ekonomikā un sākto projektu ietekmē, kas turpmākajos gados došot pozitīvu ietekmi uz uzņēmuma peļņas rādītājiem. 

Kompānijas vadība vēsta, ka "Pernod Ricard Latvia" turpinās darbību ienesīgākajos tirgus segmentos - viskija, degvīna, konjaka un Austrālijas vīnu kategorijās. Kompānijas mērķis ir stiprināt klātbūtni tās rentablākajos tirgus segmentos, īpašu uzmanību pievēršot degvīna un viskija segmentu attīstībai. Līdztekus kompānija plāno turpināt investēt "super premium" segmentā, attīstot iesala viskija, konjaka un šampanieša kategorijas.

Ziņojumā teikts, ka Covid-19 raisītās krīzes pārvarēšanai uzņēmums maksimāli plāno koncentrēties uz tādiem tirgus segmentiem kā lielveikali, specializētie alkoholisko dzērienu veikali un citiem, kuru darbību būtiski neietekmēs iespējamie ierobežojumi.

Iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.jūlija līdz 2019.gada 30.jūnijam, kompānijas apgrozījums bija 22,249 miljoni eiro, bet peļņa - 690 313 eiro.

"Pernod Ricard Latvia" ir starptautiskā holdinga "Pernod Ricard" pārstāvniecība Latvijā. "Pernod Ricard" izplata tādus alkoholiskos dzērienus kā "Jameson" īru viskijs, "Havana Club" rumu, "Beefeater" džinu, "Jacob's Creek" vīnus un citus.