Ekspluatācijā nodota projekta "IRIS Shampeteris Apartments" otrā daudzdzīvokļu ēka

Rīga, 20.okt., LETA. Ekspluatācijā nodota projekta "IRIS Shampeteris Apartments" otrā daudzdzīvokļu ēka, aģentūru LETA informēja projekta realizētāju "Astor Group" pārstāvji.

Otrajā projekta ēkā ir 72 dzīvokļi.

Vienlaikus kompānijā minēja, ka sākts darbs pie projekta trešās un ceturtās kārtas, kas paredz vēl 160 dzīvokļu būvniecību, tostarp patlaban norit "IRIS Shampeteris Apartments" trešās kārtas projektēšanas darbi, savukārt būvniecību iecerēts īstenot nākamā gada vasarā. Tās laikā tiks uzbūvēti 48 dzīvokļi.

Nekustamo īpašumu projektu attīstītāja "Astor Group" pārstāvis Andris Brikšķis informēja, ka, sākoties Covid-19 pandēmijai, pārdošanas tempi nekustamo īpašumu nozarē samazinājās, taču kopš vasaras vidus interese par jaunu mājokļu iegādi ir strauji augusi.

"Pēdējo divu mēnešu laikā pircēju aktivitāte bija īpaši liela, un atspoguļojās arī "IRIS Shampeteris Apartments" dzīvokļu iegādes darījumu skaitā. Patlaban esam pārdevuši 75% no realizētajiem mājokļiem. Tāpat daļa dzīvokļu ir vēl rezervēti," pauda Brikšķis.

"IRIS Shampeteris Apartments" kompleksa būvniecība sākās 2018.gadā. Projekts tiks realizēts četrās kārtās, uzbūvējot vairākas dzīvojamās mājas ar aptuveni 230 dzīvokļiem. Kopējās projekta investīcijas plānotas vairāk nekā 21 miljona eiro apmērā.

Visās "IRIS Shampeteris Apartments" projekta mājās dzīvokļi būs pieejami ar panorāmas tipa logiem un ar pilnu apdari. Katram mājoklim paredzēts balkons, bet pirmā stāva dzīvokļiem - terases. Projektā paredzēti dzīvokļi ar divām, trim vai četrām istabām, to platībai veidojot no 50 līdz 95 kvadrātmetriem. 

"Astor Group" specializējas nekustamo īpašumu attīstības biznesā Latvijā, ASV un citās Eiropas valstīs. Latvijā uzņēmums strādā 15 gadus. "Astor Group" realizējis vairākus viesnīcu projektus - "Radisson Rīga Valdemāra", "Park Inn by Radisson Residence Barona", "Radisson Red Riga" un "Astor Riga", kā arī vairākus daudzdzīvokļu namu projektus, piemēram, "Metropolia", "Tobago", "Mārupītes nami" un "Soleville".

Kompānija "Astor Group" 2019.gadā strādāja ar 668 867 eiro apgrozījumu un guva 88 692 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. "Astor Group" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 9534 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Jizhaku Rubanenko.