Degvielas uzpildes stacijās izvietos informatīvos materiālus par sejas masku lietošanu

Rīga, 14.okt., LETA. Degvielas mazumtirgotāji klientus aicinās lietot sejas maksas un izvietos degvielas uzpildes stacijās informatīvos materiālus, aģentūra LETA noskaidroja no "Virši" un "Kool" pārstāvjiem.

"Virši" izpilddirektors Jānis Vība norādīja, ka ņemot vērā Covid-19 saasināšanos un saslimušo cilvēku skaita pieaugumu, situācijas kontrolēšanā un stabilizēšanā ir būtiski piedalīties ikvienam iedzīvotājam. Viņš pauda, ka, ievērojot valstī noteiktos obligātos drošības pasākumus, "Virši" aicinās savus klientus lietot sejas maskas un distanci, izvietojot stacijās informatīvus materiālus.

"Jāpiemin, ka katras privātpersonas personiskā atbildība ir ievērot valstī noteiktos drošības pasākumus, lai pēc iespējas ātrāk uzsāktu Covid-19 ierobežošanas pasākumus plašākā sabiedrībā," norādīja Vība.

Degvielas mazumtirgotāja "Kool Latvija" pārstāve Laura Lindermane pauda, ka "Kool" pozitīvi vērtē valdības lēmumu noteikt, ka turpmāk arī degvielas uzpildes stacijās būs jāvalkā sejas maskas.

"Kool" plāno šo prasību kontrolēt, izvietojot pie ieejas durvīm plakātus, kas atgādinās klientiem, ka, ieejot veikalā, ir jālieto mutes un deguna aizsegs. Ja klientam nebūs mutes un deguna aizsegs, tad noteikti šo valdības prasību atgādinās arī degvielas uzpildes staciju pārdevēji pie kases.

AS "Virši-A" reģistrēta 1995.gadā un tās pamatkapitāls ir 6,678 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums pērn strādāja ar 187,008 miljonu eiro apgrozījumu un 3,989 miljonu eiro peļņu. "Virši-A" patiesā labuma guvēji ir Ruta Plūme, Andris Priedītis, Jānis Riekstiņš, Jānis Rušmanis un Ilgvars Zuzulis.

"Kool Latvija" reģistrēta 2016.gadā un tās pamatkapitāls ir 1,24 miljoni eiro. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 10,96 miljoni eiro, bet zaudējumi sasniedza 1,585 miljonus eiro. Uzņēmuma 29,57% daļu pieder Igaunijā reģistrētajam "BaltCap Growth fund EuVECA usaldusfond", 18,28% daļu - SIA "Dziela", pa 16,13% daļu - alternatīvo ieguldījumu fondam "ZGI-3" un SIA "Simamore", 5,38% daļu - Nilam Aleksam, pa 3,23% daļu - Denisam Kairānam, SIA "Arcade Invest", Kasparam Feldmanim un Sandim Šteinam, bet 1,61% daļu - SIA "Duso".