Lietuvā plāno apvienoties Latvijas "Repharm" piederošā "MediCa Group" un medicīnas klīniku tīkls "InMedica"

Rīga, 13.okt., LETA. Lietuvā plānots apvienot Latvijas veselības uzņēmumu grupai "Repharm" piederošo privāto veselības aprūpes grupu "MediCa Group" un medicīnas klīniku tīklu "InMedica", aģentūrai LETA pavēstīja "Repharm" padomes loceklis Dins Šmits.

Apvienošanos ierosinājusi "Repharm" un "InMedica" īpašnieks investīciju fonds "INVL Baltic Sea Growth Fund". Apvienošanās notiks, tiklīdz būs saņemta Lietuvas Konkurences padomes atļauja un tiks izpildītas citas darījuma saistības.

Šmits norādīja, ka pagaidām nevar atklāt sīkākas darījuma detaļas, vai "Repharm" iegādājas "InMedica" klīniku tīklu, vai arī tiks veidots kopuzņēmums ar noteiktu kapitāldaļu sadalījumu. Tāpat pagaidām Šmits nevarēja atklāt, vai nākotnē abi tīkli turpinās darbu katrs ar savu nosaukumu, vai arī tiks veidots viens uzņēmums ar jaunu nosaukumu.

"Plānota biznesu apvienošana, taču sīkākas detaļas patlaban nevaru atklāt, jo viss ir atkarīgs no Lietuvas Konkurences padomes lēmuma, kas gaidāms nākamo triju mēnešu laikā. Pēc tam tiks sniegta sīkāka informācija par darījumu," sacīja Šmits.

Viņš piebilda, ka spēcīgu partneru piesaistīšana Lietuvā ir daļa no uzņēmuma ilgtermiņa attīstības plāna Baltijā. "Kopā ar "INVL Baltic Sea Growth Fund" varēsim efektīvi strādāt, īstenojot mērķtiecīgu tālāko attīstību. Turklāt Lietuvā plānojam ieviest vairākus veselības aprūpes risinājumus, kas sevi jau ir veiksmīgi pierādījuši Latvijā," skaidroja Šmits.

Pēc plānotās apvienošanās vienotā privātā veselības aprūpes sistēma, sniedzot vairāk nekā 200 000 pacientu pakalpojumus visos trijos aprūpes līmeņos - no ģimenes ārstu konsultācijām līdz sirds operācijām "Kardiolitos klinikos", darbosies 20 Lietuvas pilsētās.

"InMedica" ir medicīnas klīniku tīkls, kas sniedz diagnostikas, ambulatoros, ķirurģiskos, zobārstniecības un citus medicīniskos pakalpojumus. "InMedica" ir 16 ģimenes medicīnas centri, trīs centralizētās klīnikas, viena specializētā kardioloģijas klīnika, divas ambulatorās klīnikas un trīs laboratorijas. 2019.gadā kompānija atklāja dienas ķirurģisko centru Santarišķu.

2019.gadā "InMedica" nodarbināja vairāk nekā 600 darbinieku un sniedza veselības aprūpes pakalpojumus vairāk nekā 75 000 pacientu. 2019.gadā "InMedica" apgrozījums bija 12,7 miljoni eiro. Kopš 2019.gada februāra, 70% "InMedica" pieder "INVL Baltic Sea Growth Fund".

Savukārt "MediCa Group" Lietuvā pārstāv 33 klīnikas 16 pilsētās, tostarp trīs specializētās un 30 ambulatorās klīnikas. Grupā darbojas "MediCa klinika", kas galvenokārt sniedz primārās aprūpes pakalpojumus, un "Kardiolitos klinikos", kas apvieno " Kardiolita", "Bendrosios medicinos praktika" un "Svalbono klinika", kas specializējas sekundārās aprūpes pakalpojumu sniegšanā. Tīklā ietilpst "Kardiolitos Klinika" Viļņā, kas ir vienīgā privātā slimnīca Lietuvā.

2019.gadā "MediCa Group" klīnikās bija nodarbināti vairāk nekā 1400 darbinieku un veselības aprūpes pakalpojumi tika sniegti vairāk nekā 128 000 pacientu. Klīniku apgrozījums 2019.gadā bija 32,7 miljoni eiro. "MediCa Group" pieder Latvijas veselības uzņēmumu grupai "Repharm".

Jau ziņots, ka septembrī "Repharm" iegādājusies medicīnisko pakalpojumu operatoru Lietuvā, iegūstot kontrolpaketi uzņēmumos "MediCa klīnika", "Kardiolita", "Bendrosios medicinos praktika" un "Svalbono klinika". Minēto četru uzņēmumu daļas iegādātas no uzņēmuma "CGP Management". Konkrēts iegādāto daļu skaits un darījuma summa netika atklāta.

"Repharm" ir veselības aprūpes jomā strādājošu Latvijas uzņēmumu grupa, kas apvieno AS "Sentor Farm aptiekas" (zīmols "Mēness aptieka"), AS "Veselības centru apvienība", SIA "Centrālā laboratorija", AS "Rīgas farmaceitiskā fabrika" un AS "Recipe Plus". "Repharm" uzņēmumu grupa ir izveidota 2009.gadā.

2018.gadā "Repharm" koncerna apgrozījums bija 276,159 miljoni eiro, kas ir par 12,4% vairāk nekā 2017.gadā, bet koncerna peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 32,194 miljoni eiro. Dati par 2019.gadu vēl nav pieejami.

"Repharm" patiesie labuma guvēji, pēc "Firmas.lv" datiem, ir vairākas Latvijas privātpersonas - Roberts Tavjevs, Jānis Oskerko, Mihails Lurje, Aleksandrs Livšics, Andrejs Leibovičs, Sergejs Korņijenko, Josifs Apts un Jeļena Ņikitina.