"Signet Bank" piešķīrusi trīs miljonu eiro kredītu konferenču un izstāžu centram "Atta Centre"

Rīga, 9.okt., LETA. "Signet Bank" piešķīrusi trīs miljonu eiro kredītu konferenču un izstāžu centram "Atta Centre", aģentūrai LETA pavēstīja bankas pārstāvji.

Aizdevums paredzēts konferenču un izstāžu centra ēkas remontam un labiekārtošanas darbiem.

"Par to, ka Rīga trūkst multifunkcionāls konferenču centrs, kas spētu uzņemt lielu skaitu cilvēku, tiek diskutēts jau sen, tāpēc esam pārliecināti par "Atta Centre" izvēlētās stratēģijas izdošanos," pauda "Signet Bank" valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons.

"Atta Centre" atrodas Krasta ielā 60, Rīgā, un tā kopējā platība ir 22 700 kvadrātmetru. Centrā ir 29 konferenču zāles, biroju centrs, kā arī kopstrādes telpas. Centrs vienlaicīgi spēj uzņemt līdz 5500 cilvēkiem.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka konferenču centrs "Atta Centre" darbību sāka 2020.gada 1.septembrī. Centrs izveidots "Elkor" bijušā mēbeļu centra vietā, bet investīcijas konferenču centra izveidē netiek atklātas.

Centra pārvaldnieks un īpašnieks ir SIA "Morient IG". Kompānija "Morient IG" reģistrēta 2013.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,16 miljoni eiro. "Morient IG" īpašnieki ir SIA "Chapman 19" (65,25%), SIA "A-Kvadrāts" (25%), SIA "A-Space" (6,75%) un Kazahstānas pilsonis Jerlans Salmenovs, bet patiesie labuma guvēji ir Ints Ozoliņš un Bulgārijas pilsonis Sauranbeks Musins.

2019.gadā "Morient IG" strādāja ar 426 136 eiro zaudējumiem, bet ieņēmumus no pamatdarbības neguva, liecina "Firmas.lv" informācija.