Gaļas ražotājs "HKScan Latvia" uz Vāciju nosūtījis 50 tonnas ar lēni gatavotu produkciju

Rīga, 9.okt., LETA. Gaļas ražotājs AS "HKScan Latvia", kas strādā ar zīmoliem "Rīgas miesnieks", "Rakvere" un "Jelgava", septembra beigās uz Vāciju nosūtījis 50 tonnas ar lēni gatavotu produkciju, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma pārstāve Klinta Mežapuķe.

Viņa norādīja, ka tas ir viens no uzņēmuma nozīmīgākajiem darījumiem šogad. Uzņēmumā ražotie produkti būs pieejami aptuveni 3000 Vācijas mazumtirdzniecības veikalos.

Mežapuķe minēja, ka īstenotais eksporta darījums iekļāva četrus "HKScan Latvia" produktu veidus - ribiņas melleņu marinādē, cūku spārnus ķiršu-dūma marinādē, cūkgaļas cepeti ar sīpoliem un tītara pusstilbu ar saldo krējumu. Šie produkti ražoti lēnās gatavošanas tehnoloģijā Jelgavas ražotnē. Lēnas gatavošanas tehnoloģijas pamatā ir ēdiena pagatavošana zemā temperatūrā un iepakošana vakuumā. 

Uzņēmumam līdz šim esot veiksmīgi izdevies ar katru gadu palielināt realizāciju eksporta tirgos, īpaši Baltijas valstīs un Centrāleiropā.

Jau ziņots, ka uzņēmums šogad plāno Jelgavas ražotnē investēt līdz vienam miljonam eiro saldētās produkcijas ražošanas ceha paplašināšanā.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", "HKScan Latvia" apgrozījums pagājušajā gadā bija 43,414 miljoni eiro, kas ir par 12,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi bija 394 342 eiro pretēji peļņai gadu iepriekš.

"HKScan Latvia" ir dibināts 1992.gadā, un kopš 1998.gada kompānija ietilpst "HKScan" grupā. Kompānijas pamatkapitāls ir 2,214 miljoni eiro. "HKScan" ir viena no lielākajām pārtikas produktu ražošanas kompānijām Ziemeļvalstīs un ietver gaļas pārstrādes uzņēmumus Somijā, Zviedrijā, Dānijā un Baltijas valstīs.