Inčukalna novada iedzīvotāju sadzīves atkritumus no šodienas izvedīs "Clean R"

Rīga, 1.okt., LETA. Inčukalna novada iedzīvotāju sadzīves atkritumus no šodienas izvedīs SIA "Clean R", aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Sākot no šodienas, nākamos piecus gadus sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Inčukalna novadā iepirkuma rezultātā nodrošinās vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R".

"Clean R" tiesības nodrošināt atkritumu apsaimniekošanu Inčukalna novadā ieguva, uzvarot pašvaldības rīkotajā atklātajā konkursā "Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Inčukalna novadā" ar saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu.

Lai nodrošinātu atkritumu apsaimniekošanas nepārtrauktību novadā, Inčukalna novada iedzīvotājiem un uzņēmējiem jauns līgums bija jānoslēdz līdz 1.oktobrim. Bez jauna līguma ar "Clean R" pakalpojums netiks nodrošināts. 

Uzņēmums atbilstoši grafikam apkalpos arī publiski pieejamos dalīti vākto atkritumu punktus, kur bez maksas iespējams nodot papīru, kartonu, plastmasu un stiklu. Tāpat ikvienam Inčukalna novada iedzīvotājam, tostarp juridiskajai personai, ir iespēja noslēgt bezmaksas līgumu par dalīti vākto atkritumu konteineru izvešanu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, atkritumu apsaimniekotājs "Clean R" pagājušajā gadā strādāja ar 43,788 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 31,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 12,2% un bija 3,077 miljoni eiro.