Personāla atlases uzņēmumu "Fontes" turpmāk vadīs Kristīne Āboltiņa

Rīga, 28.sept., LETA. Vadītāju atlases, attīstības un atalgojuma pētījumu kompāniju "Fontes" turpmāk vadīs jaunā valdes priekšsēdētāja Kristīne Āboltiņa, šajā amatā nomainīs Ivaru Belti, aģentūru LETA informēja "Fontes" komunikācijas konsultante Sigita Zviedre.

Āboltiņa ir bijusi mazumtirgotāja "Maxima Latvija" valdes locekle un operacionālā vadītāja, būvmateriālu, mājas un dārza preču tirdzniecības uzņēmuma "Rautakesko" tirdzniecības direktore. Pirms tam kā valdes priekšsēdētāja vadījusi mājas labiekārtošanas preču mazumtirdzniecības uzņēmumu "Jysk" Baltijas valstīs, Rumānijā un Bulgārijā, bet iepriekš bijusi tā loģistikas direktore. Profesionālo karjeru Āboltiņa sāka kā ātrās ēdināšanas restorānu tīkla "McDonald’s Baltics" piegāžu tīkla un iepirkumu vadītāja.

Āboltiņa ieguvusi maģistra grādu mārketinga vadībā un sociālo zinātņu bakalaura grādu biznesa administrācijā Latvijas Universitātē.

"Mēs turpināsim attīstīt visus "Fontes" darbības virzienus - atalgojuma pētījumu, vadītāju atlasi, vadības konsultācijas stratēģiju un sistēmu ieviešanā. Spēcināsim "Fontes" kā vadības komandu novērtēšanas un attīstības centru, piedāvājot līderības kompetences izaugsmes risinājumus. Turpināsim arī attīstīt digitālo platformu darba ņēmējiem "Fontes You", veicinot vadītāju individuālo personības izaugsmi, briedumu un līderības prasmes. Esmu droša, ka mana operacionālā kompetence dos būtisku pievienoto vērtību gan klientiem, gan kolēģiem," sacīja Āboltiņa.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, iepriekš "Fontes" zīmola uzņēmumos "Fontes Executive Search" un "Fontes Vadības konsultācijas" vadīja Ivars Belte. Kā aģentūrai LETA atklāja kompānijā, Belte pametis "Fontes" valdes priekšsēdētāja amatu, lai attīstītu karjeru citā darbības jomā.

Bijušais Latvijas Televīzijas vadītājs Belte par "Fontes" valdītāju kļuva maijā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Fontes Executive Search" 2018.gadā strādāja ar 231 105 eiro apgrozījumu un zaudējumiem 23 187 eiro apmērā. Finanšu rezultāti par 2019.gadu vēl nav publiskoti. Kompānija reģistrēta 2005.gada augustā, un tās pamatkapitāls ir 107 597 eiro.

Savukārt "Fontes vadības konsultācijas" 2018.gadā strādāja ar 492 690 eiro apgrozījumu un peļņu 85 638 eiro. Kompānija reģistrēta 2008.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro.

Abu kompāniju vienīgā īpašniece ir Kamarūte.