Kokapstrādes uzņēmuma "Byko-Lat" apgrozījums pērn pieaudzis par 5,1%

Rīga, 25.sept., LETA. Kokapstrādes uzņēmums "Byko-Lat" pagājušajā gadā strādāja ar 79,283 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 14,1% - līdz 3,54 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka kokmateriālu pārstrādes segmentā gada laikā bija pietiekami sarežģīti tirgus apstākļi, tādējādi gandrīz visos noieta tirgos kokmateriālu cenas samazinājās. Lai gan pieprasījums saglabājās apmierinošā līmenī un uzņēmums spēja pārdot vairāk kokmateriālu nekā 2018.gadā, cenu samazināšanās dēļ pārstrādes segmentā kritās gan apgrozījums, gan peļņa.

Vienlaikus ziņojumā minēts, ka apgrozījums un peļņa no augstākas pievienotās vērtības produktu - žogu, dārza elementu, saliekamo koka karkasa māju, kā arī koka durvju un logu - ražošanas un realizācijas pērn pārsniedza 2018.gada rādītājus, tādējādi nodrošinot apmierinošu kopējo peļņas līmeni. 

2018.gadā "Byko-Lat" apgrozījums bija 75,444 miljoni eiro, kas ir par 9,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 4% un sasniedza 4,122 miljonus eiro.

"Byko-Lat" ir viens no vadošajiem kokmateriālu eksportētājiem. Uzņēmums reģistrēts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 48 151 eiro. "Byko-Lat" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētā kompānija "Bergs Timber".