Par būvniecības uzņēmumu grupas "MN Holding" padomes priekšsēdētāju iecelts bijušais hokejists Iļja Ņikuļins

Rīga, 24.sept., LETA. Par būvniecības uzņēmumu grupas "MN Holding", kas apvieno būvfirmas "Velve" un "Moduls Engineering", padomes priekšsēdētāju iecelts bijušais Krievijas hokeja izlases kapteinis, trīskārtējs pasaules čempions hokejā un uzņēmējs Iļja Ņikuļins, kas jau vairāk nekā piecus gadus izvērš investīciju projektus Latvijā, aģentūru LETA informēja "MN Holdings" pārstāvji.

"Pēdējā laikā saņemto investīciju piedāvājumu apjoms pieaug, un tas ir tikai loģisks solis, ka ieņemu padomes priekšsēdētāja amatu un tiešākā veidā iesaistos holdingam stratēģisku lēmumu pieņemšanā," uzsver Ņikuļins.

Jaunajā uzņēmuma padomē priekšsēdētāja vietnieka pienākumus turpinās pildīt Šels Haralds Stēns, kurš teju 30 gadus vadījis un attīstījis uzņēmumus, kas specializējušies būvniecības izstrādājumu, radiatoru un sildierīču ražošanā. Viņa vadībā izveidotas ražotnes un ieviestas jaunas ražošanas līnijas tādos Eiropas uzņēmumos kā "Novatherm", "Sonata", "Lidlemash" un "Lyngson".

Padomē darbu turpinās arī Latvijas Būvinženieru savienības valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Straume. Straume ilgus gadus ieņēmis amatus celtniecības plānošanas un vadības jomā, vairākās organizācijās bijis galvenais inženieris, arī kvalitātes un vides vadības sistēmu vadītājs.

"MN Holding" apvieno būvfirmu "Velve" un elektrotehnisko tīklu un inženierkomunikāciju uzņēmumu "Moduls Engineering", kas specializējas inženiertehnisko un elektrotehnisko risinājumu radīšanā, nodrošinot ēku ilgtspējīgu funkcionalitāti. "MN Holding" ir grupas uzņēmumu kapitāldaļu turētājs un nodrošina holdinga uzņēmumu centralizētu administratīvo, IT, darba drošības un mārketinga vadību.

Katrs no "MN Holding" uzņēmumiem darbojas neatkarīgi, fokusējot darbību uz izaugsmi un attīstību savā būvniecības nozares jomā. Vienlaikus uzņēmumi sasvstarpēji sadarbojas, nodrošinot visaptverošu būvniecības pakalpojumu klāstu.

Ņikuļins ir trīskārtējs pasaules čempions hokejā, bijis Krievijas izlases un KHL klubu Kazaņas "Ak Bars" un Maskavas "Dinamo" kapteinis. Sportā nopelnītos līdzekļus viņš investējis projektos, pats iesaistoties savu ieguldījumu pārvaldīšanā.

"MN Holding" 2018.gadā strādāja ar 757 584 eiro apgrozījumu un guva 579 611 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma finanšu dati par 2019.gadu vēl nav publiskoti.

"MN Holdings" patiesā labuma guvēja ir Jekaterina Ņikuļina.