Nākamnedēļ "Clean R" atklās jauno būvniecības atkritumu šķirošanas un pārstrādes centru "Nomales"

Rīga, 16.sept., LETA. Nākamnedēļ atkritumu apsaimniekotājs "Clean R" atklās jauno būvniecības atkritumu šķirošanas un pārstrādes centru "Nomales", aģentūru LETA informēja "Clean R" komunikācijas pārstāve Linda Vīksne.

Atklāšanas pasākums ar devīzi "Būvgružiem ir tiesības un iespējas pārtapt vērtīgos materiālos" notiks plkst.11. Tajā pēc "Clean R" iniciatīvas starp ministrijām, pašvaldībām, vides aizsardzības uzraugiem, būvniekiem, atkritumu apsaimniekotājiem un būvniecības materiālu ražotājiem tiks parakstīts "Sadarbības memorands", par efektīvāku aprites ekonomikas īstenošanu būvniecības un demontāžas atkritumu segmentā.

Atklāšanas pasākumā "Clean R" sadarbībā ar partneriem demonstrēs, ka būvniecības atkritumi ir pārvēršami kvalitatīvos materiālos un gatavos vides objektos, kas ir ne vien funkcionāli ērti un izmaksās lēti, bet arī pievilcīgi.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies "Clean R" valdes loceklis Guntars Levics, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP), Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV), Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Gints Kaminskis, kā arī Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociācijas izpilddirekcijas vadītājs Armands Nikolajevs.

Tāpat pasākumā piedalījās Būvmateriālu ražotāju asociācijas izpilddirektors Leonīds Jākobsons, Latvijas Būvuzņēmēju partnerības vadītājs Gints Miķelsons un Latvijas vadošie būvnieki, būvniecības materiālu ražotāji.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Clean R" pērn strādāja ar 43,788 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 31,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saruka par 12,2% un bija 3,077 miljoni eiro. Kompānija reģistrēta 2004.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir AS "TAK investīcijas", bet patiesais labuma guvējs ir Guntars Kokorevičs.