Reorganizācijas procesā "Valmiermuižas pils" tiks pievienota "Valmiermuižas alum"

Rīga, 14.sept., LETA. Sākts SIA "Valmiermuižas ieguldījumu fonds" divu meitasuzņēmumu reorganizācijas process, kurā alkoholisko dzērienu mazumtirgotājs un tūrisma operatora pakalpojumu sniedzējs SIA "Valmiermuižas pils" tiks pievienots alus ražotājam SIA "Valmiermuižas alus", liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Uzņēmumi "Valmiermuižas alus" un "Valmiermuižas pils" pieder vienam īpašniekam - SIA "Valmiermuižas ieguldījumu fonds". Reorganizācija tiek veikta, lai vienkāršotu uzņēmumu ikdienas pārvaldību.

Reorganizācija notiks, apvienojot kompānijas ar pievienošanu, "Valmiermuižas alum" pārņemot "Valmiermuižas pils" saistības. Kreditori prasības var pieteikt rakstveidā viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas, 11.septembra, nosūtot tās "Valmiermuižas alum".

Kā liecina informācija Firmas.lv, "Valmiermuižas alus" apgrozījums pērn bija 5,684 miljoni eiro, kas ir par 5,8% vairāk nekā gadu iepriekš, uzņēmuma peļņa bija 3521 eiro; savukārt "Valmiermuižas pils" apgrozījums bija 2,061 miljoni eiro jeb par 12,8% vairāk nekā 2018.gadā, kompānija strādājusi ar zaudējumiem 216 eiro apmērā.

Mātes sabiedrībā "Valmiermuižas ieguldījumu fonds" 60% daļu pieder Aigaram Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenvervaltungs AG" (ILAG), bet 16% - Vācijas uzņēmumam "Thinkflink GmbH".