Atkritumu apsaimniekotāja "Eco Baltia vide" valdi atstājis Simanovičs

Rīga, 27.aug., LETA. Atkritumu apsaimniekotāja "Eco Baltia vide" valdi trešdien atstājis Māris Simanovičs, vienlaikus valdē iecelti trīs jauni locekļi - Jolanta Jansone, Andris Ziemelis, Anita Saulīte, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatā joprojām darbojas Jānis Aizbalts.

Saulīte no 2013.gada aprīļa līdz 2018.gada janvārim bijusi uzņēmuma valdes priekšsēdētāja, savukārt Ziemelis kopš jūnija ir "Eco Baltia vide" prokūrists.

"Eco Baltia grupa" preses sekretāre Daiga Buča aģentūrai LETA norādīja, ka Simanovičs joprojām ir "Eco Baltia grupas" valdes priekšsēdētājs. Izmaiņas "Eco Baltia vide" valdē veiktas saistībā ar pirms pusotra mēneša noslēgto mātes kompānijas "Eco Baltia grupa" akcionāru maiņu. Attiecīgi veiktas visas nepieciešamās izmaiņas grupas uzņēmumu valdēs un padomēs, nodrošinot sakārtotāku un līdzsvarotāku pārvaldības struktūru.

Viņa atzīmēja, ka pamatā visās vadības pozīcijas darbu turpina jau esošie vadības komandas cilvēki, bet padomēs iekļauti arī grupas vairākuma akcionāru, "INVL Baltic Sea Growth Fund", pārstāvji.

Trešdien "Eco Baltia vide" reģistrējusi patieso labuma guvēju, kas ir privātā investīciju fonda "INVL Baltic Sea Growth Fund" vadošā partnere, Lietuvas pilsone Deimante Korsakaite. Savukārt 21.augustā Korskaite kā patiesā labuma guvēja reģistrēta "Eco Baltia grupa" un 27.jūlijā - "Eko Kurzeme".

LETA jau ziņoja, ka jūnija beigās "INVL Baltic Sea Growth Fund" iegādājās 52,81% vides apsaimniekošanas uzņēmuma "Eco Baltia" akciju. "Invalda INVL" paziņojumā biržai "Nasdaq" sacīts, ka pēc darījuma Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) saglabās līdzdalību "Eco Baltia" kapitālā 30,51% apmērā, bet Simanovičs ar "Penvi Investment Ltd." starpniecību saglabās 16,68% akciju.

"Eco Baltia vide" pērn strādāja ar 18,745 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saruka par 21,9% un bija 267 445 eiro. Kompānija reģistrēta 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 203 470 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir "Eco Baltia grupa".

"Eco Baltia grupa" ir lielākā vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupa Baltijā, kas nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu no atkritumu savākšanas līdz otrreizējo izejvielu pārstrādei. Grupā ietilpst vides apsaimniekošanas, otrreizējo izejvielu savākšanas un izlietotā iepakojuma pārstrādes uzņēmumi - "Latvijas zaļais punkts", "Eco Baltia vide", "Eko Kurzeme", "Jumis", "PET Baltija", "Nordic Plast" un "Eco Teh Baltia".