Šveices investori iegādājas datu centru operatoru DEAC

Rīga, 21.aug., LETA.Šveices investīciju uzņēmuma "Quaero Capital" pārvaldītais infrastruktūras investīciju fonds "Quaero European Infrastructure Fund II" (QEIF II) iegādājies līdz šim Latvijas uzņēmējiem piederējušo SIA "Digitālās ekonomikas attīstības centrs" (DEAC), aģentūru LETA informēja DEAC vecākā mārketinga projektu vadītāja Marija Bergere.

Darījuma, kurā QEIF II iegādājies 100% DEAC daļu, vērtība netiek atklāta.

"Uzņēmuma visu līmeņu vadība ir motivēta strādāt tālāk un attīstīt biznesu ilgtermiņā, sasniedzot ambiciozus mērķus," uzsvēra DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis.

Kā norāda DEAC pārstāvji, "Quaero Capital" ir pieredzējis investors telekomunikāciju jomā ar vairākiem ieguldījumiem optisko šķiedru jomā un datu centros Eiropā. Uzņēmums 2020.gada jūlijā paziņoja par Lietuvas optisko šķiedru un datu centru operatora "Duomenu logistikos centro" 100% akciju iegādi.

"Quaero Capital" pārvaldītais QEIF II ir 500 miljonu eiro vērts infrastruktūras fonds. QEIF II iegulda infrastruktūras projektos visā Eiropā tādās nozarēs kā enerģētika un atjaunojamie resursi, sociālā infrastruktūra, telekomunikācijas, komunālie pakalpojumi un transports. Kā jauns akcionārs QEIF II konsolidēs DEAC biznesa modeli, stiprinās uzņēmuma finanšu resursus un paātrinās tā attīstību turpmākajos gados, uzsver DEAC pārstāvji.

Kā norādīja uzņēmumā, DEAC nodrošina drošu datu centra pakalpojumus klientiem no vairāk nekā 40 valstīm. Kopš 1999.gada DEAC mērķis ir nodrošināt kompleksus datu centru pakalpojumus un individuālus IT risinājumus. DEAC pārvalda divus datu centrus Rīgā, kuros ir iespēja ievērojami palielināt to kapacitāti, kā arī partneru lokācijas Londonā, Frankfurtē, Stokholmā, Amsterdamā, Maskavā un Kijevā.

Tāpat DEAC piedāvā plašu pielāgotu IT risinājumu klāstu, kas ļauj pasargāt biznesu un optimāli samazināt izmaksas, analizējot klienta biznesa vajadzības atbilstoši uzņēmuma stratēģijai un mērķiem.

Darījumā kā pircēja finanšu konsultants darbojās "Summa Advisers", bet kā juridiskais konsultants - "Ellex Valiunas". Savukārt, pārdevēju finanšu konsultants bija "V1 Finance", bet juridiskais konsultants - "Triniti".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, DEAC dibināts 2009.gadā, tā pamatkapitāls 2845 eiro. Uzņemuma īpašnieki līdz šim bija Jānim Strodam piederošā SIA "Solo investīcijas" (44,7%), Andrim Putānam pastarpināti piederošā SIA "Astoņdesmit astoņi" (33,92%), Andrim Gailītim piederošā SIA "Duo investīcijas" (11,14%) un Jānim Kaģim piederošā SIA "KFP" (10,24%). Kā DEAC patiesie labuma guvēji bija reģistrēti Strods, Putāns, Gailītis un Kaģis.

2019.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 7,898 miljoni eiro, bet zaudējumi sasniedza 376 927 eiro. Pēdējos trīs gados kopā uzņēmums strādājis ar aptuveni 2,5 miljonu eiro zaudējumiem.