IT uzņēmuma "Tieto Latvia" apgrozījums pērn pieauga par 8,3%

Rīga, 18.aug., LETA. Informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmums "Tieto Latvia" pērn strādāja ar 44,303 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saruka par 35,6% un bija 3,547 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gada pārskatā norādīts, ka pērn "Tieto Latvia" ieņēmumi no programmatūras uzturēšanas veidoja 14,078 miljonus eiro, no programmatūras uzstādīšanas, testēšanas un pielāgošanas - 9,088 miljonus eiro, bet no biznesa procesu ārpakalpojumiem - 8,694 miljonus eiro.

Tāpat pērn ieņēmumi no licenču pārdošanas veidoja 6,294 miljonus eiro, no partneru produktu uzturēšanas - 1,736 miljonus eiro, no apmācības pakalpojumiem darbam ar programmatūru - 117 657 eiro, bet citi ieņēmumi veidoja 4,195 miljonus eiro.

Vadības ziņojumā norādīts, ka pagājušajā gadā "Tieto Latvia" turpināja strādāt ar projektiem finanšu pakalpojumos, valsts sektorā, enerģētikā un infrastruktūrā, kā arī loģistikā un ražošanā.

Pērn "Tieto Latvia" projekti ietvēra klientu vajadzībām atbilstoši informācijas sistēmu izveidi, ieviešanu, uzturēšanu un integrāciju. Vadības informācijas un lēmumu atbalsta sistēmas izstrādi, kā arī dokumentu pārvaldības un darba plūsmas vadības sistēmas izstrādi.

Tāpat "Tieto Latvia" izstrādāja maksājumu karšu datu apstrādes sistēmu, kas paredzēta maksājumu karšu izdošanai, pieņemšanai, apstrādei, e-komercijai, terminālu tīkla uzturēšanai un atskaišu veidošanai. Pērn ieviesa, integrēja un uzturēja arī uzņēmuma resursu plānošanas sistēmas "Oracle E-Bussiess Suite", norēķinu sistēmas "Oracle Utilities billing" un citu gatavu programmatūru paketes.

Nākotnē "Tieto Latvia" apvienosies ar IT uzņēmumu "Evry Latvia" zem vienota nosaukuma "Tieto Evry". Abu uzņēmumu vienīgais dalībnieks, Somijā reģistrētais uzņēmums "TietoEVRY" nolēmis apvienot abus uzņēmumus, kura rezultātā "Evry Latvia" pārstās eksistēt kā atsevišķa juridiska persona un visas kompānijas tiesības un saistības pāries "Tieto Latvia".

Tāpat kompānijas vadība nākotnē prognozē nelielu apgrozījuma apjoma pieaugumu. Uzņēmumā turpināsies būtiski ieguldījumi produktu attīstībā.

"Tieto Latvia" 2018.gadā strādāja ar 40,902 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,5 reizes un bija 5,511 miljoni eiro. Kompānija "Tieto Latvia" ir reģistrēta 1994.gada aprīlī, un tās pamatkapitāls ir 442 000 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Somijā reģistrētais uzņēmums "Tieto Evry".