"BlueOrange Bank" piešķīrusi 670 000 eiro aizdevumu papīra salvešu ražotājam "Lenek"

Rīga, 17.aug., LETA. "BlueOrange Bank" piešķīrusi 670 000 eiro aizdevumu papīra salvešu ražotājam SIA "Lenek", aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

Aizdevuma līdzekļus uzņēmums ieguldījis jaunas ražošanas līnijas un iepakošanas iekārtas iegādē, kas ļaus paplašināt produkcijas sortimentu, kā arī optimizēt ražošanas jaudu un samazināt izmaksas.

"Lenek" valdes loceklis Vladimirs Zaicevs norādīja, ka Covid-19 pandēmijas laikā, veicot iekārtu tehnisko modernizāciju un ražošanas optimizāciju, uzņēmums panāca būtisku produktivitātes pieaugumu, un ar mazākiem resursiem šobrīd vienā maiņā var saražot par 30% vairāk produkcijas.

Vienlaikus kompānijā atzīmēja - ņemot vērā, ka no "Lenek" klientiem būtisku daļu veido "HoReCa" (viesnīcu, restorānu un kafejnīcu) sektora uzņēmumi, kompānija otrajā ceturksnī saistībā ar pandēmiju izjuta būtisku ietekmi, proti, strauji samazinājās pieprasījums pēc produkcijas un nācās būtiski samazināt darbinieku skaitu. Tomēr ražošanas optimizācija un noieta tirgu diversifikācija palīdzējusi uzņēmumam trešā ceturkšņa sākumā pakāpeniski kāpināt ražošanas jaudu.

"Stabilais noieta tirgus un ilggadējā sadarbība ar mūsu partneriem ārvalstīs ļāva panākt, ka uzņēmums jau jūlijā spēja atgūt 70% no pirmskrīzes ražošanas līmeņa. Līdz ar jaunā aprīkojuma iegādi uzņēmums spēs turpināt ražošanas paplašināšanu un optimizāciju, papildināt sortimentu un lūkoties jaunu noieta tirgu virzienā," pauda Zaicevs.

Šogad pirmajā ceturksnī uzņēmums strādāja ar ražošanas jaudu teju 450 tonnu ceturksnī un nodarbināja 70 darbiniekus.

Viena no "Lenek" prioritātēm pašreiz ir ekoloģiskajiem standartiem atbilstošas produkcijas ražošana, pēc kuras strauji aug pieprasījums gan Skandināvijas valstīs, gan citviet Eiropā. Šobrīd apmēram 5% no uzņēmuma produkcijas tiek saražota, izmantojot otrreizējās pārstrādes papīru.

Apmēram 10% saražotās produkcijas "Lenek" realizē Latvijā, 30% - Lietuvā un Igaunijā, savukārt 60% tiek realizēti citās Eiropas valstīs un Krievijā. Galvenie uzņēmuma noieta tirgi ir Zviedrija, Vācija, Igaunija, Lietuva un Polija.

Uzņēmuma sadarbības partneru vidū ir viesnīcu, restorānu un kafejnīcu apkalpotāji. "Lenek" ražo salvetes gan ar savu zīmolu, gan pēc pasūtījuma citiem uzņēmumiem. 

Kompānija "Lenek" reģistrēta 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 900 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2019.gadā bija 3,334 miljoni eiro un peļņa - 22 072 eiro. "Lenek" pilnībā pieder Kipras pilsonim Vladimiram Zaicevam.