precizēta - "Bentley" dīlera Baltijā "Luxury & Sports Cars" apgrozījums pērn pieaudzis par 13,9%

(Precizēts uzņēmuma nosaukums virsrakstā un visā ziņā.)

Rīga, 17.aug., LETA. Oficiālā automašīnu "Bentley" dīlera Baltijā Eiropas komercsabiedrības "Luxury & Sports Cars" apgrozījums pērn bija 24,311 miljoni eiro, kas ir par 13,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa samazinājās par 46,8% līdz 326 057 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā teikts, ka 2019.gads bijis pietiekami veiksmīgs uzņēmumam ar būtiskām jaunām aktivitātēm. Apgrozījums sasniedzis rekordu uzņēmuma pastāvēšanas laikā. Peļņas samazināšanās, galvenokārt, esot saistīts ar jaunu biznesa virzienu ieviešanu, ieguldījumiem ražotāju prasību izpildīšanā un vairāk reklāmas un mārketinga izdevumiem. 2018.gadā atvērtā struktūrvienība Tallinā turpina dot pozitīvus rezultātus, un Igaunijas klientiem gada laikā pārdotas 15 jaunas automašīnas, kas ir ļoti labs rādītājs.

Pērn maijā tika sākta pilna spektra "Bentley" dīlera darbība Oslo, Norvēģijā. Pagaidām darbs noris no pagaidu atrašanās vietas uzņēmuma partnera autocentrā, bet, neskatoties uz to, ir sasniegti labi rezultāti - pusgada laikā pārdotas vairāk nekā 20 jaunas un lietotas automašīnas, savukārt pēcpārdošanā sasniegts vairāk nekā 300 000 eiro apgrozījums. Tikmēr tiek gaidīta pabeigšana jaunam autocentram ar telpām piemērotām tieši "Bentley" vajadzībām, kur uzņēmums plāno ievākties šogad septembrī.

Tāpat pērn maijā tika atvērtas jaunas autosalona telpas Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē, kur uzņēmums pārstāv autoražotāju "McLaren". Pirmajā nepilnajā darbības gadā ir pārdoti 18 jauni un lietoti "McLaren" automobiļi, kas ir ļoti labs sasniegums. Šī zīmola pārstāvēšana dod pienesumu arī uzņēmuma pēcpārdošanas rezultātiem, piedāvājot remonta un apkopes pakalpojumus visai plaša reģiona klientiem, jo Ziemeļeiropā, Austrumeiropā un Centrāleiropā ir vien daži "McLaren" pārstāvji.

Vadības ziņojumā norādīts, ka tā darbību Covid-19 pandēmija un tās izraisītā krīze neietekmē, un tas redz, ka 2020.gads būs vēl labāks nekā iepriekšējie gadi saistībā ar pieprasījumu pēc uzņēmuma pārstāvētajiem produktiem un pakalpojumiem.

Uzņēmums reģistrēts 2007.gadā un tas veic "Bentley" transportlīdzekļu un rezerves daļu tirdzniecību, garantijas remontdarbus un sniedz servisa pakalpojumus. Tā pamatkapitāls ir 650 000 eiro.

"Luxury & Sports Cars" apgrozījums 2018.gadā bija 21,34 miljoni eiro un peļņa - 612 530 eiro. Uzņēmuma patiesā labuma guvējs ir Valdis Spredzis.