"Vaks" līdz ar jauna elevatora iegādi graudu uzglabāšanas un pieņemšanas jaudas palielinās par 30%

Rīga, 31.jūl., LETA. Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "VAKS" iegādājusies graudu elevatoru Bauskas ielā, Jelgavā un tādējādi kopējās graudu ražas uzglabāšanas un pieņemšanas plāno palielināt par 30%, aģentūru LETA informēja kooperatīvā.

"VAKS" atgādināja, ka pērn kooperatīvs ar Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu modernizēja jau esošos elevatorus un palielināja kopējās graudu un ražas uzglabāšanas un pieņemšanas jaudas par 15%. Šogad "VAKS" iegādājies Jelgavas elevatoru, kas attiecīgās jaudas ļaus kāpinās vēl par 30%.

Kooperatīvā informēja, ka Jelgavas elevators ir iegādāts ar bankas "Swedbank" atbalstu, lai nodrošinātu pieaugošā biedru skaita un to izaudzētās ražas pieņemšanas, uzglabāšanas un realizācijas kvalitāti un efektivitāti. Vienlaikus kooperatīvā aģentūrai LETA pagaidām atturējās atklāt elevatora iegādē ieguldīto investīciju apmēru.

 Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2019.gadā "VAKS" strādāja ar 80,602 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 41% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kooperatīva peļņa dubultojās un sasniedza 1,697 miljonus eiro.

"VAKS" aktīvi darbojas kopš 1999.gada. "VAKS" pamatdarbības vieta ir Valmierā, bet kooperatīvam ir trīs pastāvīgi strādājošas struktūrvienības - Varakļānos, Gulbenes novada Beļavas pagastā un Burtnieku novada Matīšu pagasta "Matīšos". Pagājušā gada beigās "VAKS" bija 560 biedri.