Kokapstrādes uzņēmuma "Ekju" apgrozījums pērn pieauga par 5,4%

Rīga, 29.jūl., LETA. Kokapstrādes uzņēmuma "Ekju" apgrozījums pagājušajā gadā bija 10,403 miljoni eiro, kas ir par 5,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,5 reizes - līdz 322 423 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānijas darbība 2019.gadā bija sekmīga. "Ekju" palielināja realizācijas un peļņas rādītājus, intensīvi apguva jaunus tirgus, uzlaboja produkcijas kvalitāti, sakārtoja ražošanas vidi un patstāvīgi pilnveidoja ražošanas procesus.

Tāpat uzņēmums, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu, īstenoja projektu, kas saistīts ar lineļļas krāsas padziļinātas izpētes un eksperimentālās uzklāšanas sistēmas izveidi, kā arī projektu saistībā ar līmēšanas un impegrēšanas procesu izpēti jaunu liekti līmēto koksnes produktu ražošanas attīstībā.

"Ekju" vadība arī norāda, ka pērn par 4,8% - līdz 9,265 miljoniem eiro salīdzinājumā ar gadu iepriekš pieauga kompānijas eksporta apmērs.Tāpat turpināja pieaugt produkcijas ar lielāku pievienoto vērtību ražošana. Arī vietējā tirgū realizācija procentuāli no kopējā apgrozījuma nedaudz - par 0,51% - pieaugusi. 

2020.gadā perspektīvā kompānija plāno piesaistīt daudz jaunu klientu Vācijā, Francijā un Apvienotajā Karalistē, kā arī Īrijā, Beļģijā, Šveicē un citur. Tāpat iecerēts turpināt projektu, kas paredz Ķīnas tirgus izpēti. Iecerēts arī paplašināt zīmola produktu tirdzniecību, ievērojami kāpināt pārdošanu internetā. Kompānijai notiek sarunas ar Dānijas klientu "PLUS" parproduktu komplektēšanas centra izveidi, lai apkalpotu "PLUS" klientus Somijā.

LETA jau ziņoja, ka 2018.gadā "Ekju" apgrozījums 2018.gadā bija 9,87 miljoni eiro, savukārt peļņa bija 130 275 eiro.

Kompānija "Ekju" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,518 miljoni eiro. Uzņēmums pieder trim privātpersonām un SIA "BaltCap Venture Capital" (40%), kā arī Jurim Skoliņam (42,6%), Jānim Splītem (12,90%) un Agrim Valdmanim (4,5%).