Maizes ceptuves "Lāči" apgrozījums pērn pieauga par 4%

Rīga, 28.jūl., LETA. Maizes un konditorejas izstrādājumu ražotājs SIA "Lāči" pagājušajā gadā strādāja ar 8,646 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir pieaugums par 4% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 46% un sasniedza 239 816 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Lāču" darbība 2019.gadā bija veiksmīga - pieauga gan uzņēmuma apgrozījums, gan peļņa. Galvenie peļņas pieauguma iemesli bija darba ražīguma palielināšana, efektivitātes uzlabošana, mārketinga un citu saimniecisko izdevumu ekonomija, kā arī izmaiņas produktu portfelī.

Pēc vadības ziņojumā minētā, 2020.gadā kompānija plāno atjaunot ēkas un infrastruktūru, iegādāties jaunus pamatlīdzekļus, strādāt pie jaunu klientu piesaistes un jaunu eksporta tirgu apguves. Tāpat kompānija plāno turpināt strādāt pie jaunu produktu izstrādes, kā arī izslēgt no sortimenta nerentablo produkciju.

Vienlaikus "Lāču" vadība arī atzīst, ka ar jaunā koronavīrusa izplatību saistītie ierobežojumi ārkārtējā situācijā ir ietekmējuši "Lāču" darbību. Šo pasākumu ietekmē un iedzīvotāju piesardzības dēļ ir būtiski krities "Lāču" apgrozījums visām produktu grupām, īpaši konditorejas un ēdināšanas segmentā. 

Pēc vadības ziņojumā teiktā, ārkārtējās situācijas pārvarēšanai kompānija būtiski ierobežoja mārketinga aktivitātes, optimizēja ražošanas procesus un uzlaboja kompānijas kopējo efektivitāti. Atsevišķi kompānijas darbinieki kā kompensējošo palīdzību no valsts par 2020.gada aprīli saņēma dīkstāves pabalstu.

Tāpat vadības ziņojumā norādīts, ka arī pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas eksports nav iespējams vai ir būtiski ierobežots.

"Lāču" vadība pieļauj, ka Covid-19 dēļ šogad kompānijas maizes ceptuves apgrozījums varētu nedaudz sarukt. 

Kompānijas vadība arī min, ka, ņemot vērā pašreizējo situācijas izvērtējumu, "Lāči" turpmāk varētu neizmantot kompensējošos pasākumus.

2018.gadā "Lāči" strādāja ar 8,314 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 23,9% - līdz 164 254 eiro.

Kompānija "Lāči" reģistrēta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 961 860 eiro. "Lāči" pilnībā pieder Normundam Skauģim.