Zivju pārstrādes iekārtu ražotājas "Peruza" apgrozījums pērn pieauga par 46,6%

Rīga, 27.jūl., LETA. Zivju pārstrādes iekārtu ražotājs "Peruza" pagājušajā gadā strādāja ar 7,616 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 46,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 24,7% - līdz 96 285 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Peruza" Latvijā guva 9,9% ieņēmumu. Kompānija 2019.gadā strādāja ar mainīgu jaudu noslogojumu gada garumā.

"Peruza" vadība arī norāda, ka Covid-19 pandēmijas dēļ laika periodā no šā gada martam līdz jūnijam būtiski samazinājās "Peruza" apgrozījums, tādēļ uzņēmums noslēdza krīzes seku mīkstināšanas aizdevuma līgumu miljona eiro apmērā ar "Attīstības finanšu institūciju "Altum"" ("Altum"), ka ar Valsts ieņēmumu dienestu noslēgta vienošanās par nodokļu nomaksas atlikšanu līdz 2021.gadam.

Vienlaikus "Peruza" vadība atzīmē, ka kompānija turpinās attīstīt projektus starptautiskos tirgos un dažādās jomās, lai samazinātu kāda atsevišķa tirgus svārstību riskus. Īpašu vērību plānots pievērst oriģinālu tehnoloģisku risinājumu piedāvāšanai. Kompānijas vadība norāda, ka ir labas perspektīvas jaunajām iekārtu izstrādnēm, īpaši robotizētu risinājumu attīstībai.

Tāpat kompānijas vadība saistībā ar krīzes situāciju paredz negatīvu ietekmi uz 2020.gada apgrozījumu un rentabilitāti.

2018.gadā "Peruza" apgrozījums bija 5,194 miljoni eiro, kas ir par 44,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 80,6% un sasniedza 127 937 eiro.

Kompānija "Peruza" ir reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 117 600 eiro. "Peruza" ir procesu inženierijas un iekārtu ražošanas uzņēmums, kas rada un ražo ražošanas iekārtas galvenokārt pārtikas pārstrādes rūpniecībai, īpaši zivju pārstrādei. Kompānijas patiesie labuma guvēji ir Roberts Dlohi, Miķelis Mežaks un Arnis Petrānis.