"Skai Baltija" apgrozījums pērn saruka par 34,4%

Rīga, 27.jūl., LETA. Mazumtirgotāja "Skai Baltija" pērn strādāja ar 4,548 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 34,4% mazāk nekā gadu iepriekš, bet zaudējumi, salīdzinot ar iepriekšējā gada peļņu, veidoja 233 046 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā norādīts, ka pērnais gads kompānijai bijis reorganizācijas gads, kurā "Sky" veikali Kārļa Ulmaņa gatvē 122, Hipokrātu iekā 28 un Duntes ielā 19a tika nodalīti iegūstošai kompānijai "RX Tirdzniecība". Savukārt savā rīcībā "Skai Baltija" saglabāja veikalu Krasta ielā 79. 

Kā teikts vadības ziņojumā, "Skai Baltija" ilgtermiņa ieguldījumi pērn pārsniedza piecus miljonus eiro, kā arī saņēma Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējumu gaļas pārstrādes un noliktavu kompleksa izveidei.

Tāpat aizvadītajā gadā kompānija pabeidza un ekspluatācijā nodeva jauno gaļas pārstrādes ražošanas cehu un noliktavas kompleksu Valgales ielā 4. Kā savu ieguldījumu ceha un noliktavas kompleksa izveidei "Skai Baltija" saņēma 3,236 miljonu eiro aizņēmumu no AS "BlueOrange Bank" un līzingu 215 120 eiro no SIA "UniCredit leasing".

Nākotnē "Skai Baltija" vadība plāno turpināt savu darbību pēc attīstības stratēģijas un mērķiem. Vienlaikus 2020.gada beigās notiks reorganizācijas pēdējais posms, nodalot kompānijas struktūrvienību - lielveikalu "Sky" Krasta ielā 79 uzņēmumam "RX Tirdzniecība", saglabājot savā rīcībā tikai gaļas pārstrādes ražošanas cehu "Melnā govs". Līdz ar to "Skai Baltija" galvenais pamatdarbības veids būs gaļas un gaļas produktu ražošana un pārstrāde.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pēc reorganizācijas "Skai Baltija" vadība apgrozījuma stabilizēšanos, efektivitātes nodrošināšanu un sabalansēšanu noteikusi kā svarīgākos uzdevumus.

Ņemot vērā, ka šī gada martā Latvijā un daudzās citās valstīs stājās spējā ar Covid-19 izplatību saistīti ierobežojumi, kas samazināja ekonomikas attīstību, nav paredzams, kā situācija varētu attīstīties nākotnē. Līdz ar to pastāv ekonomikas attīstības nenoteiktība. Tāpat "Skai Baltija" vadība atzīmēja, ka kompānija spēs pārvarēt ārkārtējās situācijas radītos zaudējumus.

LETA jau ziņoja, ka "Skai Baltija" 2018.gada sākumā veikalu "Sky" pārvaldīšanu nodeva uzņēmumam "RX Tirdzniecība", kas pieder Aivaram Rubenim. Savukārt šī gada martā par "Skai Baltija" vairākuma kapitāldaļu turētāju pastarpināti - caur uzņēmumu "AA Īpašumi" - kļuvis Andris Lontons.

2018.gadā "Skai Baltija" strādāja ar 6,939 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 76,9% mazāk nekā iepriekšējā gadā, bet peļņa saruka par 4,8 reizēm un bija 8544 eiro.

Kompānija reģistrēta 1998.gada jūlijā, un tās pamatkapitāls ir 2,095 miljoni eiro. Kopš šī gada marta kompānijas 79,08% kapitāls pieder uzņēmēja Andra Lontona SIA "AA Īpašumi", 16,73% - Rūdolfam Rubenim un 4,18% - Aivaram Rubenim. Patiesie labuma guvēji ir Lontons, kā arī abi Rubeņi.