"Priekules BioEnerģija" pasludināta par maksātnespējīgu

Rīga, 27.jūl., LETA. Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa pasludinājusi SIA "Priekules BioEnerģija" par maksātnespējīgu, liecina paziņojums Maksātnespējas reģistrā. 

Par "Priekules BioEnerģijas" maksātnespējas procesa administratori iecelta Madara Stūrīte.

Kreditoru prasījumi pret parādnieku iesniedzami administratoram līdz 2020.gada 24.augustam.

Kompānijai maksātnespējas process pasludināts ceturtdien, 23.jūlijā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Priekules BioEnerģijai" pērn 10.aprīlī tika ierosināts tiesiskās aizsardzības process, taču 2019.gada 26.jūlijā kompānijai tiesiskās aizsardzības process tika izbeigts, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāns neatbilda Maksātnespējas likuma prasībām.

LETA jau vēstīja, ka "Industra Bank" (iepriekš "Meridian Trade Bank") valde 2019.gadā vērsās Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē (ENAP) par bijušās padomes un valdes iespējamu iesaisti nelikumīgā kredītu piešķiršanā, kuru dēļ bankai varētu būt nodarīti zaudējumi lielā apmērā.

Aģentūras LETA rīcībā esošie ENAP priekšnieka Pētera Bauskas 2019.gada pavasarī parakstītie dokumenti liecina, ka viens no kriminālprocesiem ierosināts, jo banka vērsās policijā par iespējamu bijušās padomes un valdes locekļu pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu, kas kredītiestādei 2017.gada 8.novembrī radījis zaudējumus, jo Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) tai uzlikta 889 651 eiro naudas sodu. Tāpat banka vērsās policijā par iespējamu krāpšanu, jo 2012.gadā septembrī izsniegti kredītlīdzekļi ar kredītiestādes amatpersonām saistītam uzņēmumam "Priekules BioEnerģija" par kopējo summu 4 488 865 eiro.

Otrs no kriminālprocesiem ierosināts pēc iesnieguma par iespējamu bijušās padomes un valdes locekļu iespējamu pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un krāpšanu saistībā ar kredītlīdzekļu 600 000 eiro apmērā izmaksu kādai privātpersonai, bet trešais no kriminālprocesiem ierosināts pēc iesnieguma par bijušās padomes un valdes locekļu iespējamu pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un krāpšanu saistībā ar 2012.gada decembrī izsniegto kredītu 2 850 000 eiro apmērā uzņēmumam "Super Bebris Property", liecina ENAP priekšnieka parakstītie dokumenti.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Priekules BioEnerģija" valdē no 2011.gada septembra līdz 2016.gada septembrim strādāja "Industra Bank" bijušās valdes priekšsēdētājas un līdzīpašnieces Svetlanas Dzenes dzīvesbiedrs Andris Dzenis, kurš no 2001.gada nogales līdz 2017.gada beigām bija arī "Industra Bank" padomes loceklis.

"Priekules BioEnerģija" reģistrēta 2008.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,197 miljoni eiro. Uzņēmums 2018.gadā strādāja ar 2,094 miljonu eiro apgrozījumu un 4,346 miljonu eiro zaudējumiem. "Priekules BioEnerģija" vienīgais īpašnieks ir SIA "GS Investīcijas".