Pārtikas ražotāja "Voldemārs" apgrozījums pērn pieauga par 3,1%

Rīga, 23.jūl., LETA. Pārtikas ražotājs "Voldemārs" pagājušajā gadā strādāja ar 15,635 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās līdz 11,5% un bija 74 738 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2019.gadā kompānija no kopējā apgrozījuma ārpus Latvijas teritorijas eksportēja preces 6,63% apmērā. Galvenie ārvalstu klienti bija Eiropā - Lietuvā, Lielbritānijā, Īrijā, Igaunijā un citās valstīs. Kompānija pērn daļēji automatizēja fasēšanas procesu.

Kopumā aizvadītajā gadā "Voldemārs" saimnieciskā darbība deva pozitīvu rezultātu.

"Voldemārs" vadība norāda, ka šā gada martā Latvijā un daudzās pasaules valstīs spēkā stājušies ar jaunā koronavīrusa izplatību saistītie ierobežojumi ievērojami samazina ekonomikas attīstību Latvijā un pasaulē. Situācijas attīstība nākotnē nav paredzama, līdz ar to pastāv ekonomikas attīstības vai stagnācijas nenoteiktība. Jaunā koronavīrusa ietekmi uz "Voldemārs" darbu ir grūti prognozēt.

Kompānijas vadība nemitīgi vērtē situāciju Covid-19 kontekstā. "Voldemārs" vadības ieskatā uzņēmums spēs pārvarēt ārkārtējo situāciju. Preču vairumtirdzniecība nav pārtraukta un turpinās darbs pie 2020.gadā uzsāktajiem līgumiem.

Šogad "Voldemārs" plāno audzēt pārdošanas apmērus un peļņu, pateicoties jaunu klientu piesaistei Baltijā un Eiropā, kā arī produkcijas klāsta paplašināšanai un procesu optimizēšanai. To iecerēts panākt, ieviešot jaunus peļņu nesošus produktus, piesaistot jaunus partnerus distribūcijai un samazinot izmaksas.

Tāpat šogad iecerēts palielināt noliktavas un loģistikas pakalpojumu apmērus, lai samazinātu izmaksu daļu piegādātajai precei un palielinātu peļņu. Iecerēts arī turpināt ražošanas procesu automatizāciju, lai samazinātu ražošanas izmaksas, palielinātu preču konkurētspēju un peļņu.

Informācija "Firmas.lv" liecina "Voldemārs" 2018.gadā strādāja ar 15,159 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,2% mazāk nekā gadu iepriekš., un guva 84 475 eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Kompānija "Voldemārs" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 908 054 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Valdemars Valkūns.