""Ventspils nafta" termināls" apgrozījums pērn samazinājies par 39,7%

Rīga, 16.jūl., LETA. SIA ""Ventspils nafta" termināls" apgrozījums pagājušajā gadā bija 34,875 miljoni eiro, kas ir par 39,7% mazāk nekā gadu iepriekš, taču uzņēmums guva peļņu 1,529 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2018.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā skaidrots, ka 2019.gadā pārkraušanas vidi raksturoja pieejamā rezervuāra jaudas pārprodukcija, radot ļoti konkurētspējīgu tirgus vidi. Šajos apstākļos ""Ventspils nafta" termināls" faktiski saglabāja pārkraušanas apmērus 2017. un 2018.gada līmenī.

Lai pielāgotos mainīgajiem tirgus apstākļiem, uzņēmums pērn turpināja optimizēt tehnoloģiskos procesus un procedūras, kā arī uzlaboja organizatorisko efektivitāti. Pērn tika īstenotas vērienīgas organizatoriskas pārmaiņas un ekspluatācijā tika nodota jauna naftas produktu piedevu stacija. 

Vadības ziņojumā norādīts, ka pārkraušanas apmērus pērn decembrī negatīvi ietekmēja ASV noteiktās sankcijas pret Ventspils mēru un četriem ar viņu saistītiem uzņēmumiem, ieskaitot Ventspils brīvostas pārvaldi. ""Ventspils nafta" termināls" ir veicis visus nepieciešamos pasākumus, lai ievērotu ASV sankciju prasības, kā arī vecis visu piegādātāju un klientu padziļinātu izpēti. 

Savukārt šogad uzņēmuma saimnieciskās darbības mērķis ir pielāgoties kravu plūsmas samazinājumam Baltijas jūras reģionā, lai uzlabotu piedāvāto pakalpojumu daudzveidību.

Vadības ziņojumā arī norādīts, ka Covid-19 pandēmijas ierobežošanai noteiktie ceļošanas ierobežojumi ir mazinājuši naftas pieprasījumu globālā mērogā un palielinājuši nepieciešamību pēc uzglabāšanas jaudas. ""Ventspils nafta" termināls" spēs klientiem piedāvāt pieprasītās uzglabāšanas jaudas, un interese par tām ir liela. 

""Ventspils nafta" termināls" apgrozījums 2018.gadā bija 57,814 miljoni eiro, taču kompānija cieta zaudējumus 43,804 miljonu eiro apmērā.

Uzņēmums reģistrēts 2003.gadā un nodrošina tranzīta pakalpojumus - naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas kravu pieņemšana no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu tankkuģos. Tā pamatkapitāls ir 21,48 miljoni eiro. 

""Ventspils nafta" termināls" 51% daļu pieder Nīderlandē reģistrētam uzņēmumam "Martank B.V.", bet 49% daļu - Šveicē reģistrētam uzņēmumam "Eurotank Holding Sarl".