Pagarināts piedāvājumu iesniegšanas termiņš par viesnīcas "Europa Royale Rīga" iegādi

Rīga, 14.jūl., LETA. Līdz 31.augustam pagarināts piedāvājumu iesniegšanas termiņš par viesnīcas "Europa Royale Rīga" bijušajā Benjamiņa namā Krišjāņa Barona ielā 12, Rīgā, iegādi, liecina SIA "Europa Group" maksātnespējas administratora Jāņa Baloža paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lietu kopības piespiedu pārdošanas vērtība ir noteikta 4 760 700 eiro apmērā, tajā skaitā nekustamā īpašuma vērtība 4 690 000 eiro un kustamās mantas vērtība 70 700 eiro. Zemākā iespējamā pārdošanas cena, kura ietverama pretendentu piedāvājumos, ir norādīta lietu kopības pārdošanas noteikumos un tā ir noteikta, vadoties no veiktā novērtējuma.

Personām, kuras ir ieinteresētas iegādāties viesnīcu un vēlas saņemt pārdošanas noteikumus, kā arī piedalīties pārdošanas procesā, jāiesniedz administratoram attiecīgu iesniegumu, jāparaksta apliecinājumu par konfidenciālas informācijas neizpaušanu un jāiemaksā dalības maksu 1000 eiro apmērā.

Iepriekš Balodis aģentūrai LETA paziņoja, ka interesi par viesnīcas "Europa Royale Rīga" aktīvu iegādi izrādījušas vairākas personas, un saņemti arī vairāki potenciālo pircēju piedāvājumi. Administrators plānoja izvērtēt saņemto piedāvājumu, tajā skaitā piedāvātās cenas, atbilstību pārdošanas noteikumiem un lemt par turpmākām darbībās pārdošanas procesa ietvaros.

"Ja piedāvājumi būs atbilstoši pārdošanas noteikumiem, tad norisināsies nākošais pārdošanas posms, tajā skaitā, dodot pretendentiem iespēju uzlabot savus piedāvājumus, lai noteiktu izdevīgāko no piedāvājumiem," piebilda Balodis.

Jau ziņots, ka viesnīcu "Europa Royale Rīga" bijušajā Benjamiņa namā Krišjāņa Barona ielā 12, Rīgā, nolemts pārdot bez izsoles pretendentam ar labāko piedāvājumu.

Viesnīca un tās manta ieķīlāta par labu Lietuvas "Swedbank". Parādnieka lietu kopības sastāvā ietilpst četru zvaigžņu viesnīca "Europa Royale Riga" ar 60 numuriņiem, restorāns, viena konferenču zāle un trīs banketu zāles. Viesnīcas īpašnieks ir "Europa Group".

Nekustamo īpašumu veido zemesgabals 2346 kvadrātmetru platībā, uz kura atrodas viena četrstāvu viesnīcas ēka un viena divstāvu administratīvā ēka. Tāpat lietu kopībā ietilpst nekustamajā īpašumā esošā kustamā manta - vairāk nekā 2100 vienības - mēbeles, inventārs un aprīkojums.

Pērn rudenī viesnīcu mēģināja pārdot elektroniskajā izsolē ar izsoles sākumcenu 5,97 miljoni eiro, bet izsole noslēdzās bez rezultāta.

SIA "Europa Group" reģistrēta 2002.gadā un tās vienīgais īpašnieks ir Lietuvas uzņēmums "Europa Group". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2842 eiro. "Europa Group" patiesie labuma guvēji ir Arūns Beleška un Romualds Barausks.

2018.gadā "Europa Group" strādāja ar 998 561 eiro apgrozījumu un guva 21 523 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv".