"Gemoss" apgrozījums pērn pieauga par 8,4%

Rīga, 9.jūl., LETA. Bāru, restorānu un viesnīcu aprīkojuma tirgotāja, kā arī riekstu un žāvēto augļu importētājs "Gemoss" pērn strādāja ar 27,979 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga līdz 35,3% un sasniedza 2,218 miljonus eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2019.gadā kompānija nostiprināja savas pozīcijas visos tirgus segmentos. Kompānijas peļņa tika ieguldīta zemes un ēkas iegādē Rīgā, Brīvības ielā. Tika uzcelts angārs un noliktava, lai veidotu ērtu darba vidi un paplašinātu noliktavas telpas.

Nākotnē "Gemoss" plāno strādāt esošajos virzienos un paplašināt preču sortimentu, lai paaugstinātu rentabilitāti. Plānots paplašināt un modernizēt vairumtirdzniecības noliktavu un ražotni un attīstīt tirdzniecību e-vidē. Šobrīd kompānijas e-veikals jau ir sācis veiksmīgu darbību.

Uzņēmuma vadība arī norāda, ka "Gemoss" plāno strādāt pie fasēto riekstu un žāvētu augļu tirgus daļas palielināšanas esošajiem zīmoliem un veidot plašāku sadarbību ar vietējiem ražotājiem, piedāvājot pašmāju produkciju. "Gemoss" mērķis ir stabilizēties apgrozījuma pieaugumā un noturēt peļņu iepriekšējā gada līmenī.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Gemoss" 2018.gadā strādāja ar 25,801 miljona eiro apgrozījumu un 1,639 miljonu eiro peļņu. 

"Gemoss" reģistrēta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir viens miljons eiro, bet tā vienīgā īpašniece ir Ieva Treija.