papildināta - "Tez Tour" reģistrējis komercķīlu ar miljona eiro nodrošinātā prasījuma maksimālo summu

(Pievienota 6.-7.rindkopa.)

Rīga, 9.jūl., LETA. Tūrisma operators "Tez Tour" reģistrējis komercķīlu ar miljona eiro nodrošinātā prasījuma maksimālo summu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Tez Tour" par labu AS "Attīstības finanšu institūcijai "Altum"" ("Altum") ieķīlājusi visu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas.

Komercķīlas ņēmējam - "Altum" - ir tiesības pārdot ieķīlāto mantu bez izsoles. Aizliegts atkārtoti ieķīlāt komercķīlas priekšmetu.

Komercķīlas devējs nedrīkst iznomāt, dalīt, izkomplektēt, pārdot, dāvināt vai kā citādi atsavināt Komercķīlas priekšmetu (kopumā vai pa daļām) vai ar to saistītās tiesības, kā arī komercķīlas devējs nav tiesīgs komercķīlas priekšmetu nekādā veidā apgrūtināt, tostarp galvojot, atkārtoti reģistrējot komercķīlu uz ieķīlāto komercķīlas priekšmetu, ieķīlājot kā rokas ķīlu vai jebkādā citādā veidā.

Komercķīla reģistrēta trešdien, 8.jūlijā, un tā ir pirmā "Tez Tour" reģistrētā komercķīla.

Kompānijas pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka "Tez Tour" plāno saņemt valsts garantētu kredītu, lai nodrošinātu nodrošinātā prasījuma maksimālo summu. Tas ir viens no instrumentiem, ko piedāvā valsts sadarbībā ar "Altum", un tiek piešķirts tikai uzticamām kompānijām, lai tās varētu pārvarēt Covid-19 radītās grūtības.

"Uzņēmums pieteicās valsts atbalsta instrumentam, lai varētu pārvarēt Covid-19 radītās grūtības. Esam priecīgi, ka "Altum" mūs ir atzinis par uzticamu un stipru uzņēmumu, izvērtējot visas kritērijus," pauda "Tez Tour" vadītājs Latvijā Konstantīns Paļgovs.

"Tez Tour" 2019.gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti, bet 2018.gadā "Tez Tour" strādāja ar 30,915 miljonu eiro apgrozījumu un 885 812 eiro peļņu.

"Tez Tour" pieder Spānijā reģistrētam uzņēmumam "Germesinvest".