"Top" un "Labais" veikalu īpašnieces "Firma Madara 89" apgrozījums pērn pieauga par 18,1%

Rīga, 9.jūl., LETA. Pārtikas preču tirdzniecības veikalu "Top" un "Labais" īpašnieces "Firma Madara 89" apgrozījums pērn bija 150,937 miljoni eiro, kas ir par 18,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 30% līdz 11,935 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka ar mērķi palielināt realizācijas apmēru kompānija atvēra jaunas tirdzniecības vietas. Tāpat uzņēmums pērn iegādājās mūsdienu prasībām atbilstošas iekārtas, veica ēku remontus, kā arī iegādājās nekustamos īpašumus.

"Firma Madara 89" vadība norāda, ka uzņēmuma darbība pērn bija vērsta uz ēku un to aprīkojuma efektivitātes celšanu, kā arī iekšējās struktūras un procesu sakārtošanu. Pērn tika uzsākta grupas iekšējās struktūras sakārtošana, apvienojot uzņēmumus, vadošās funkcijas un mazinot saistīto uzņēmumu savstarpējo saimnieciskās darbības potenciālo risku ietekmi.

Kompānijas vadība skaidro, ka iekšējās struktūras sakārtošanas rezultātā visas "Firma 89" meitas kompānijas ir pārgājušas jaundibinātās grupas centrālās pārvaldīšanas sabiedrības "Madara 89 grupa" īpašumā.

Jau ziņots, ka "Firma Madara 89" apgrozījums 2018.gadā bija 127,785 miljoni eiro, bet peļņa - 9,182 miljoni eiro.

"Firma Madara 89" ir dibināta 1993.gadā, tās pamatkapitāls ir 41 832 eiro. Uzņēmums pieder "Madara 89 grupa". Kompānijas valdes priekšsēdētājs un patiesais labuma guvējs ir Egils Butka.