"Virši-A" investējis vairāk nekā miljonu eiro saspiestās dabasgāzes uzpildes stacijā Babītes pagastā

Rīga, 8.jūl., LETA. Degvielas mazumtirgotājs AS "Virši-A", kas strādā ar zīmolu "Virši", investējis vairāk nekā miljonu eiro saspiestās dabasgāzes uzpildes stacijā Babītes pagastā, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

Tāpat kompānijā norādīja, ka gada beigās plānots atklāt ceturto saspiestās dabasgāzes uzpildes staciju Rēzeknē.

"Virši-A" pārstāvji atzīmēja, ka Eiropas Savienības direktīva "Par alternatīvo degvielu infrastruktūru ieviešanu un attīstību" nosaka, ka dalībvalstīm līdz 2025.gada beigām ir jānodrošina saspiestās dabasgāzes staciju izbūve vismaz ik pēc 150 kilometriem TEN-T tīklos.

Kompānijas izpilddirektors Jānis Vība norādīja, ka pēdējā desmitgadē Eiropā strauji palielinās saspiestās dabasgāzes uzpildes staciju tīkls, kā arī pieaug ar saspiesto dabasgāzi darbināmo transportlīdzekļu skaits.

"Latvija vēl ir saspiestās dabasgāzes attīstības sākumā, tomēr mēs saskatām perspektīvu šajā alternatīvajā degvielas veidā un turpināsim atvērt jaunas saspiestās dabasgāzes uzpildes vietas visā Latvijā," teica Vība.

Viņš arī norādīja, ka saspiestās dabasgāzes staciju uzstādīšanas vietas lielā mērā tiek izvēlētas atbilstoši infrastruktūras pieejamībai un pielietojuma perspektīvai. "Nākotnē plānojam izvietot stacijas arī citās vietās Latvijā," piebilda Vība.

Šobrīd saspiestās dabasgāzes stacijas "Virši" atrodas Jēkabpilī, Babītē un Rīgā, Lubānas ielā.

"Virši-A" apgrozījums 2019.gadā bija 187,008 miljoni eiro, kas ir par 3,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 5,1% un bija 3,989 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija "Virši-A" reģistrēta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 910 560 eiro. Šobrīd "Virši-A" tīklā ir vairāk nekā 60 degvielas uzpildes stacijas, no kurām 58 ir pilna servisa.