"Rīgas karte" šogad prognozē apgrozījuma kritumu par 10%

Rīga, 6.jūl., LETA. SIA "Rīgas karte" saistībā ar Covid-19 pandēmijas apkarošanai ieviestajiem ierobežojumiem šogad sagaida apgrozījuma kritumu par 10%, teikts kompānijas gada pārskatā, kas pieejams "Firmas.lv".

"Rīgas karte" gada pārskata vadības ziņojumā prognozēts, ka braucienu skaits sabiedriskajā transportā šogad būtiski samazināsies, salīdzinot ar gadu iepriekš, vismaz šogad pavasarī un vasarā. 

Kompānijas pārskatā arī minēts, ka ļoti samazināsies pašvaldības subsidēto braucienu skaits, bet daļēji arī pārējie braucieni. 

Uzņēmums paredz 80% kritumu ienākumiem no marta vidus līdz maija beigām gan e-talonu pārdošanas komisijām, gan komisijām par maksas autostāvvietām. Tas ir apmēram miljona eiro samazinājums komisijas ienākumiem un izdevumiem.

Kopumā prognozēts, ka Covid-19 sekas būs jūtamas tikai uz komisijas ienākumu un izdevumu pozīcijām, maz ietekmējot "Rīgas kartes" peļņu. 

2019.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 22,187 miljoni eiro, kas ir par 1,6% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 14% - līdz 5,261 miljonam eiro.

"Rīgas kartes" vadība skaidro, ka pērn uzņēmums strādāja nelabvēlīgā uzņēmējdarbības vidē, kuru radīja "daudzās mediju kampaņas, kuru pamatā bija kļūdaina un sagrozīta informācija, negaidīta nozīmīgu papildus darbu slodze saistībā ar diviem visaptverošiem auditiem, un vairākkārtējām izmaiņām sabiedrības valdē un Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdē". Šo notikumu dēļ tika apturēta lielākā daļa plānoto biznesa attīstības projektu. 

Pērn "Europark" autostāvvietu apmaksas lietotne tika integrēta "Riga Card" mobilajā lietotnē, un visu biļešu tirdzniecības automātos tika ierīkoti bezkontakta karšu lasītāji. Tomēr visas darbības, kas sākotnēji tika plānotas, lai pabeigtu mobilo lietotni, kas izmantojot viedtālruni, ļautu ielādēt jebkurus transporta produktus e-talona kartē, tika īslaicīgi apturētas, "Rīgas kartes" īstermiņa prioritāšu un "Rīgas satiksmes" jauno prioritāšu dēļ. 

"Rīgas karte" ir 2007.gadā dibināts uzņēmums, kas izveidots, lai uzturētu Rīgas sabiedriskā transporta un autostāvvietu elektronisko norēķinu sistēmu.

"Rīgas kartes" akcionāri ir pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" un ASV tehnoloģiju kompānija "Conduent". Kompānijas kapitālā 51% pieder "Rīgas satiksmei", bet 49% - Francijas uzņēmumam "Conduent Business Solutions".