Valodu tehnoloģiju uzņēmuma "Tilde" apgrozījums pērn audzis par 14,9%

Rīga, 6.jūl., LETA. Valodu tehnoloģiju uzņēmums "Tilde" pērn strādāja ar 6,892 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 17,5% - līdz 610 671 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas vadība norāda, ka mērķtiecīgā darbība mākslīgā intelekta pētniecībā un jaunu tehnoloģiju izstrādē nodrošināja uzņēmuma pārliecinošu izaugsmi 2019.gadā, kad kompānijas apgrozījums kāpa par 15%, bet eksporta apmērs - par 28,6%. 45% no "Tildes" apgrozījuma aizvadītajā gadā veidoja eksporta ieņēmumi.

Valodu sistēmu jomā pērn turpinājās darbs pie mākslīgā intelekta komunikācijas platformas izstrādes, kas nodrošina iespēju veidot un apmācīt virtuālos asistentus jeb botus. Runas tehnoloģiju jomā tika izveidoti jaunas paaudzes balss sintezatori latviešu un lietuviešu valodās, kas balstās neironu tīkla tehnoloģijās, kā arī uzsākts darbs pie runas pakalpojumu platformas izveides.

Tilde arī veiksmīgi turpināja sadarbību ar prezidējošajām valstīm Eiropas Padomē, izveidojot mašīntulkošanas pakalpojumus Rumānijas, Somijas un Horvātijas prezidentūrām. Kompānija turpināja audzēt lokalizācijas un tulkošanas pakalpojumu apmēru, palielinot iztulkoto tekstu apmēru par 26% salīdzinājumā ar 2018.gadu.

"Tilde Jumis" mazo un vidējo uzņēmumu segmentā pērn sasniedza 33% tirgus daļu. Kompānija pērn aktīvi darbojās arī informācijas tehnoloģiju pētniecības un attīstības jomā, palielinot ieguldījumus šajās aktivitātēs par 15% salīdzinājumā ar gadu iepriekš - līdz 1,5 miljoniem eiro, kas ir 22,5% no apgrozījuma.

Komentējot situāciju šogad, uzņēmuma vadība norāda, ka "Tilde" kā informācijas tehnoloģiju jomas uzņēmums ir pilnībā pielāgojusies Covid-19 un neparedz pandēmijas būtisku ietekmi uz kompānijas turpmāko darbību.

LETA jau ziņoja, ka "Tilde" 2018.gadā strādāja ar 6,001 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 12,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 90,8% un bija 739 810 eiro.

Kompānija reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 30 000 eiro. Kompānijas kapitāls vienādās daļās pieder Uldim Dzenim un Andrejam Vasiļjevam, kas vienlaikus ir arī patiesie labuma guvēji.