"Jysk Linnen'n Furniture" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā saruka par 8%

Rīga, 3.jūl., LETA. Mājsaimniecības preču tirgotājs "Jysk Linnen'n Furniture" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2019.gada 1.marta līdz 2020.gada 29.februārim, strādāja ar 24,447 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 0,4% - līdz 1,12 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teiktais, galvenais uzņēmuma apgrozījuma samazinājuma iemesls pērn bija iepirkuma centra Saharova ielā rekonstrukcija, kuras laikā tajā esošais "Jysk" veikals tika slēgts, kā arī vēl tobrīd nepabeigtā tirdzniecības parka "Alfa" rekonstrukcija, kas negatīvi ietekmēja pircēju plūsmu "Jysk" veikalā.

"Jysk Linnen'n Furniture" vadība norāda, ka, neraugoties uz apgrozījuma kritumu, uzņēmums veiksmīgi strādāja ar lielāku bruto peļņas uzcenojumu nekā iepriekšējā finanšu gadā, kas nodrošināja iepriekšējam finanšu gadam līdzvērtīgu peļņas līmeni.

Komentējot situāciju šogad, kompānijas vadība atzīmē, ka mājsaimniecības preču mazumtirdzniecības sektoru, kurā darbojas "Jysk Linnen'n Furniture", ir ietekmējis Covid-19, jo ierobežojumu dēļ "Jysk" veikalos samazinājās apmeklētāju plūsma, krītoties arī pārdošanas apmēriem. Lielākais pārdošanas apmēru kritums bija iepirkumu centros, kamēr reģionālie veikali uzrādīja salīdzinoši labākus rezultātus. 

Vienlaikus "Jysk Linnen'n Furniture" aktīvi strādā pie piegāžu ķēžu uzlabošanas internetveikalā, kurā apgrozījums pieaudzis vairāk nekā trīs reizes salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pirms gada. Kompānija patlaban neizjūt preču piegāžu traucējumus.

Pēc kompānijas vadības ziņojumā prognozētā, "Jysk Linnen'n Furniture" veiksmīgi pārvarēs krīzi, tostarp uzņēmums ir izmantojis krīzes laiku, lai sakārtotu e-komercijas procesus, kas ļaus šim pārdošanas kanālam arvien vairāk attīstīties arī turpmāk.

Iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.marta līdz 2019.gada 28.februārim, "Jysk Linnen'n Furniture" strādāja ar 26,562 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 9,2% un veidoja 1,124 miljonus eiro.

Kompānija reģistrēta 2001.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 3,5 miljoni eiro. Kompānijas pamatdarbība ir mājsaimniecības preču tirdzniecība tirdzniecības centros Latvijā.

Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Īslandē reģistrētais uzņēmums "Joska Eignarhaldsfelag", kura patiesā labuma guvējs ir Dānijas pilsonis ir Jakups Jakobsens (Jakup Jacobsen).