Noslēgusies "Bauskas alus" reorganizācija

Rīga, 2.jūl., LETA. Noslēgusies alus darītavas SIA "Bauskas alus" reorganizācija, kompānijai pievienojot tās ražotnes notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas pakalpojumu sniedzēju SIA "Rūta M", liecina informācija "Firmas.lv".

Atbilstoši informācijai "Firmas.lv", "Rūta M" kapitāldaļas pilnā apmērā nodotas "Bauskas alum", un "Rūta M" beigusi pastāvēt bez likvidācijas procesa.

Līdz ar reorganizāciju "Bauskas alus" pamatkapitāls palielināts no 786 996 eiro līdz 932 064, kuru veido 33 288 kapitāldaļas 28 eiro nominālvērtībā.

Tāpat mainījusies ar "Bauskas alus" valde - valdes loceklim Paulim Dālbergam pievienojušies Gatis Auziņš, kā arī Dānijas pilsoņi Sērens Petersens un Kims Sūne Sērensens, kuri visi ieņem valdes locekļu amatus.

Visas izmaiņas reģistrētas trešdien, 1.jūlijā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2019.gada novembra sākumā par "Bauskas alus" un "Rūta M" vienīgo īpašnieku kļuva "Lāčplēša alus", kura vienīgā īpašniece ir "Cido grupa". "Cido grupas" kapitālā 99,99% pieder Dānijas "Royal Unibrew".

Konkurences padome pērn septembrī atļāva apvienošanās darījumu, ar kuru "Lāčplēša alus" iegūst izšķirošu ietekmi pār "Bauskas alu" un "Rūta M". Izpētes rezultātā Konkurences padome secināja, ka pēc apvienošanās abu uzņēmumu kopējā tirgus daļa alus vairumtirdzniecības tirgū dažādos mazumtirdzniecības kanālos palielināsies nelielā apmērā, nepārsniedzot 5%, kas vērtējams kā nebūtisks pieaugums. Savukārt "Bauskas alus" tirgus daļa bezalkoholisko gāzēto dzērienu ražošanas un vairumtirdzniecības tirgū ir ļoti maza, tāpēc padziļināti Konkurences padome šo tirgu nepētīja.

2018.gadā "Bauskas alus" strādāja ar 7,423 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 42% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,1 reizi - līdz 1,338 miljoniem eiro. Savukārt "Rūta M" apgrozījums 2018.gadā bija 172 051 eiro, bet kompānijas peļņa bija 29 479 eiro. "Bauskas alus" pamatkapitāls ir 786 996 eiro, bet "Rūta M" - 145 068 eiro.