"Balticovo" atklās jaunas bioloģiskās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas

Rīga, 1.jūl., LETA. Olu un olu produktu ražotājs "Balticovo" šodien Iecavā atklās jaunas bioloģiskās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Atklāšanas pasākums notiks "Balticovo" administratīvajā ēkā, Iecavā, plkst. 12.

Pasākuma laikā būs iespēja doties ekskursijā un aplūkot notekūdeņu bioloģiskās attīrīšanas iekārtas darbībā, uzzināt to darbības principus, kā arī saņemt atbildes uz jautājumiem par "Balticovo" attīstības soļiem tuvākajā nākotnē.

Pasākumā piedalīsies "Balticovo" valdes priekšsēdētājs Vladimirs Mhitarjans, komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps, Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrs Juris Pūce (AP), Lauku atbalsta dienesta direktors Ģirts

Krūmiņš, kā arī Zemkopības ministrijas pārstāvji, Valsts vides dienesta pārstāvji un Iecavas novada domes pārstāvji.

Jau ziņots, ka  "Balticovo" jaunajās bioloģiskajās notekūdeņu attīrīšanas iekārtās ieguldījis teju divus miljonus eiro.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2018.gadā "Balticovo" strādāja ar 48,669 miljonu eiro apgrozījumu un 5,374 miljonu eiro peļņu. Uzņēmuma 2019.gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti.

"Balticovo" ražotne un filiāles atrodas Iecavā, Madonā un Daugavpilī. No kompānijas saražotās produkcijas 70% tiek eksportēti uz vairāk nekā 20 valstīm. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir SIA "BCO", kam pieder 95,42% akciju, savukārt patiesie labuma guvēji ir Tatjana Poplavska un Valdis Grimze.