"Poligrāfijas grupai Mūkusala" apgrozījums pērn samazinājies par 0,7%

Rīga, 1.jūl., LETA. Tipogrāfijas SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" apgrozījums pērn bija 17,102 miljoni eiro un tas ir par 0,7% mazāks nekā 2018.gadā, bet uzņēmuma peļņa pērn pieauga par 4,7%, sasniedzot 769 941 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn eksporta apgrozījums bija 8,4 miljoni eiro, kas ir 49,2% no kopējā apgrozījuma.

Šogad uzņēmums plāno turpināt attīstīt žurnālu drukāšanu un vēl vairāk palielināt eksporta apjomu.

Uzņēmumam ir noslēgts kredītlīnijas līgums un seši aizdevuma līgumi ar "Swedbank" ražošanas iekārtu iegādei par kopējo summu 3 319 726 eiro. Aizdevuma saistību izpildei "Poligrāfijas grupa Mūkusala" aktīvi un radniecīgās sabiedrības SIA "Mūkusalas māja" īpašumā esošie nekustamie īpašumi ir ieķīlāti kā nodrošinājums. Aizdevumu atmaksas termiņi ir no diviem līdz pieciem gadiem.

"Poligrāfijas grupa Mūkusala" 2015.gadā uzstādīja vairākas jaunas ražošanas iekārtas, investējot tajās piecus miljonus eiro. Jaunu ražošanas iekārtu uzstādīšana veikta ar Eiropas fondu atbalstu. Projekta gaitā iegādāta augstas kvalitātes ruļļu iespiedlīnija "Komori 38s", pēcapstrādes līnija skavotas produkcijas izgatavošanai "Müller Martini Primera", gatavās produkcijas personalizācijas-adresācijas sistēma "Domino Bitjet+ v4.5", veikta esošās ruļļu iespiedlīnijas "Komori 38s" automātiskā krāsu kontroles sistēmas "QuadTech" modernizācija un iegādāti divi jauni kravas pacēlāji "Nissan".

2018.gadā "Poligrāfijas grupa Mūkusala" strādāja ar 17,221 miljona eiro apgrozījumu un guva 735 667 eiro peļņu.

"Poligrāfijas grupa Mūkusala" ir AS "Žurnāli un Diena" meitasuzņēmums.