Mēbeļu ražotāja "Elīza-K" apgrozījums pērn saruka par 0,5%

Rīga, 30.jūn., LETA. Mēbeļu ražotājs AS "Elīza-K" pagājušajā gadā strādāja ar 8,737 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,5% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga vairākkārt - līdz 618 581 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas vadība uzņēmuma peļņas pieaugumu aizvadītajā gadā galvenokārt skaidro ar izmaksu optimizāciju.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Elīza-K" neatlaidīgi strādā pie jaunu sadarbības partneru un noieta tirgus meklēšanas, tāpat viens no kompānijas galvenajiem attīstības mērķiem ir iekšējo vadības un kontroles procesu uzlabošana un pilnveide. Lielu vērību uzņēmums velta arī darba drošības un vides aizsardzības pasākumiem. 

Pērn kompānija veica arī pētniecības darbus un turpināja izstrādāt jaunus produktus, tostarp "Elīza-K" ar pētniecību saistītās izmaksas veidoja 16 298 eiro, atzīmēts vadības ziņojumā. 

Turpmāk, paaugstinot uzņēmuma darbības efektivitāti, kompānija ir iecerējusi turpināt strādāt pie savas produkcijas tirgus apmēra paplašināšanas.

Komentējot Covid-19 līdzšinējo ietekmi uz kompānijas darbību, "Elīza-K" vadība atzīst, ka kompānijas apgrozījums patlaban ir krities salīdzinājumā ar attiecīgo periodu iepriekšējā gadā. Tāpat kompānijas vadība turpina izvērtēt situāciju saistībā ar Covid-19.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2018.gadā "Elīza-K" pagājušajā gadā strādāja ar 8,777 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,7% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī guva peļņu 37 581 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

"Elīza-K" reģistrēta 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 536 412 eiro. Kompānijas patiesie labuma guvēji ir Olga Boļšakova un Aleksejs Koročkins.