"Lindstrom" iegādājies paklāja nomas servisa uzņēmumu "Tepix"

Rīga, 29.jūn., LETA. Tekstilizstrādājumu nomas uzņēmums "Lindstrom" iegādājies paklāju nomas uzņēmumu "Tepix", aģentūru LETA informēja "Lindstrom" mārketinga un komunikāciju vadītāja Anda Bērziņa.

Viņa norādīja, ka "Tepix" tiks integrēta "Lindstrom" sastāvā no trešdienas, 1.jūlija.

Bērziņa minēja, ka "Tepix" aktīvu iegāde ļaus "Lindstrom" nostiprināt pozīcijas Latvijā maināmo paklāju tirgū, proti, paklāju nomā ar ikdienas apkopi un piegādi.

Līdz ar "Tepix" aktīvu iegādi "Lindstrom" pārņem visus līdzšinējos kompānijas klientu līgumus.

Bērziņa piebilda, ka "Lindstrom" ir izteikusi piedāvājumu "Tepix" darbiniekiem turpināt darbu "Lindstrom" komandā.

Sīkākas darījuma detaļas puses ir vienojušās neatklāt.

"Ar šo darījumu mēs paplašinām mūsu esošo klientu loku, kā arī nostiprinām mūsu pozīcijas vietējā maināmo paklāju tirgū. "Tepix" nozarē bija pazīstams ar ļoti elastīgu un uz klientu vērstu biznesa pieeju, iemantojot teju 1000 klientu uzticību, īpaši namu apsaimniekošanas jomā," pauda "Lindstrom" izpilddirektors Artjoms Jernevs.

"Lindstrom" apgrozījums 2019.gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 9,5 miljoni eiro, savukārt "Tepix" apgrozījums pērn sasniedza 506 000 eiro, informēja uzņēmumā.

Kompānija "Lindstrom" reģistrēta 1994.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 170 912 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Somijas "Lindstrom", liecina "Firmas.lv" informācija.

Savukārt "Tepix" reģistrēta 2008.gada aprīlī, un tās pamatkapitāls ir 142 740 eiro. Līdz šim kompānijas īpašnieki bija SIA "Zarrs" (63,95%), SIA "Fireco" (22,98%) un Jānis Pumpurs (13,07%), bet patiesie labuma guvēji bija Andris Pudāns, Mārtiņš Čakste un Santa Sabule.