Latvijā slēgti "Čilija Pizza" pārvaldītie "Čili pica" restorāni

Rīga, 25.jūn., LETA. Latvijā slēgti visi Lietuvas "Čili Holdings" piederošā uzņēmuma "Čilija Pizza" restorāni "Čili pica", taču tirgū darbojas franšīzes turētājam "Tiamo grupa" piederošās picērijas, aģentūrai LETA pastāstīja "Čilija Pizza" pārstāvji.

"Čilija Pizza" pārstāvji norādīja, ka kompānijai piederošie restorāni beidza darbību līdz ar tiesiskās aizsardzības procesa lietas izbeigšanu maija vidū.

"Tiamo grupas" publiskotā informācija liecina, ka kompānija Latvijā pārvalda kopumā desmit "Čili pica" restorānus - Liepājā, Ogrē, Jelgavā, Valmierā, Daugavpilī un Rīgā. Tostarp Rīgā šobrīd darbojas tikai viens "Čili pica" restorāns - tirdzniecības centrā "Akropole".

LETA jau ziņoja, ka 2020.gada maija vidū Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa izbeidza "Čilija Pizza" tiesiskās aizsardzības procesu, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu nebija atbalstījis Maksātnespējas likumā noteiktais kreditoru vairākums.

Tiesiskās aizsardzības process "Čilija Pizza" tika ierosināts 7.februārī, nosakot divu mēnešu termiņu tiesiskās aizsardzības procesa pasākuma plāna izstrādei un saskaņošanai ar kreditoriem, taču aprīlī termiņš plāna izstrādei un saskaņošanai ar kreditoriem tika pagarināts līdz 8.maijam.

Pēc "Firmas.lv" datiem, "Čilija Pizza" šogad 7.februārī, kad kompānijai tika ierosināts tiesiskās aizsardzības process, bija Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto nodokļu parāds 268 860 eiro apmērā, 7.martā, proti, īsi pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas valstī, kompānijas nodokļu parādi veidoja 388 330 eiro, 7.aprīlī nodokļu parāds bija sasniedzis 663 336 eiro, 7.maijā kompānijai nodokļu parāds bija 546 850 eiro apmērā, bet 7.jūnijā parāds veidoja 618 406 eiro.

"Čilija Pizza" 2018.gada un arī 2019.gada finanšu rezultāti līdz šim nav publiskoti, savukārt 2017.gadā "Čilija Pizza" strādāja ar 6,924 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi pieauga par 65,7% un bija 263 220 eiro.

Kompānija "Čilija Pizza" reģistrēta 2001.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,428 miljoni eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Lietuvā reģistrētā holdingkompānija "Čili Holdings", bet patiesais labuma guvējs ir Lietuvas pilsonis Lins Tads Kaross.

"Tiamo grupa" ir ēdināšanas uzņēmums Latvijā ar vairāk nekā 20 sabiedriskās ēdināšanas vietām un 500 darbiniekiem. Grupā ietilpst arī restorāni "MO", "Olive", "Čello" un "Sushi Boom", kafejnīcas "Lotte caffe", "Teātra kafejnīca", klubs un pludmales bārs "Cukurfabrik" Liepājā.

Kompānija "Tiamo grupa" reģistrēta 2003.gadā, un tās pamatkapitāls ir 142 268 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas īpašnieki ir Aloizs Norkus (80%) un Monta Magone (20%). 2018.gadā "Tiamo grupas" apgrozījums bija 7,918 miljoni eiro, bet peļņa - 364 051 eiro. Kompānijas 2019.gada rezultāti pagaidām nav publiskoti.