Tūrisma kompānija "Vanilla Travel" šogad prognozē 70% apgrozījumu kritumu

Rīga, 19.jūn., LETA. Līdz ar Covid-19 pandēmijas ierobežojumiem starptautisko pasažieru pārvadājumos tūrisma kompānija "Vanilla Travel" šogad prognozē 70% apgrozījumu kritumu, sacīts "Firmas.lv" pieejamajā gada pārskata kompānijas vadības ziņojumā.

Kā norāda uzņēmums, sākoties Covid-19 pandēmijai, būtiski samazinājās uzņēmējdarbība un ekonomiskā attīstība gan Latvijā, gan pasaulē. Īpašu ietekmi pandēmija atstāja uz tūrisma nozari.

Vadības ziņojumā minēts, ka martā "Vanilla Travel" uz laiku pārtrauca darbību starptautisko pasažieru pārvadājumu aizlieguma dēļ. Kompānijas vadība pārskatīja ikdienas izdevumus, tos maksimāli samazinot ar mērķi mazināt ieņēmumu plūsmas apsīkumu krīzes dēļ.

Kā teikts vadības ziņojumā, pēc ārkārtējās situācijas beigām "Vanilla Travel" paredz darbinieku skaita samazinājumu un darba organizācijas izmaiņas.

Tāpat "Vanilla Travel" vadība nolēmusi turpināt kompānijas darbību 2020.gadā. Vienlaikus kompānijas vadība norāda uz iespēju, ka Covid-19 ietekme uz starptautisko tūrismu varētu būt ilgstoša. Līdz ar to "Vanilla Travel" darbība atkarīga no notikumu tālākas attīstības.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Vanilla Travel" pērn strādāja ar 9,193 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saruka par 41,4% un bija 31 102 eiro.

Pērn kompānijas darbība bija stabila un nebija ārēju apstākļu, kas samazinātu pieprasījumu pēc tūrisma pakalpojumiem, norādīts vadības ziņojumā. Tajā pašā laikā aizvadītajā gadā pieprasījums bijis svārstīgs - īpaši zems bijis vasaras mēnešu laikā, salīdzinot ar citiem gadiem

Kā teikts vadības ziņojumā, pērnā gada beidzamajā ceturksnī pieprasījums ceļojumiem krasi pieauga.

Tāpat "Vanilla Travel" ieviesa vairākas jaunas sistēmas, digitalizēja darījumus un komunikācijas procesus, kā arī ieguldīja zīmola atjaunināšanā un modernizēšanā.

"Vanilla Travel" 2018.gadā strādāja ar 8,522 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,5% vairāk nekā iepriekšējā gadā, bet peļņa pieauga divas reizes un bija 53 111 eiro.

Kompānija reģistrēta 2008.gada aprīlī, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Inga Kavaca.