"Dr. Mauriņa vēnu klīnika" ieguldīs astoņus miljonus eiro klīnikas izveidē projektā "Mežaparka rezidences"

Rīga, 15.jūn., LETA. SIA "Flebomedika, kas sniedz medicīnas pakalpojumus ar zīmolu "Dr. Mauriņa vēnu klīnika", ieguldot astoņus miljonus eiro, būvēs klīniku nekustamā īpašuma attīstības projektā "Mežaparka rezidences", aģentūrai LETA pavēstīja nekustamo īpašumu projektu attīstītāja "Domuss" pārstāvji.

Klīnikas būvniecību plānots sākt nākamajā gadā. Iecerēts, ka filiāle pacientiem būs pieejama 2023.gada pavasarī. Klīnikas iegādātā zemes gabala platība "Mežaparka rezidencēs" ir 5497 kvadrātmetri. 

Plānots, ka jaunās klīnikas platība būs apmēram 3800 kvadrātmetru, un tā atradīsies iepretim ēkai "Mežaparka biroji". Tāpat kā biroju ēkas, arī plānotās klīnikas projekta autors ir arhitektu birojs "Didrihsons arhitekti". 

Arhitekts Gatis Didrihsons norādīja, ka klīnikas arhitektūra ir askētiska, racionāla, tehnoloģiski gudra un medicīnas vajadzībām atbilstoša, tomēr reizē arī eleganta un smalka. 

Ārstniecības iestādē būs privātās ķirurģijas, fleboloģijas, proktoloģijas, dermatoloģijas, diagnostikas, estētikas un ginekoloģijas nodaļa.

"Līdz ar klīnikas atklāšanu Baltijā kļūs pieejama līdz šim nebijusi iegurņa dziļo vēnu saslimšanu diagnostika un ārstēšana. Jaunā klīnika sniegs iespēju vismodernākās asinsvadu saslimšanu diagnostikas un ārstēšanas metodes apvienot vienuviet," minēja "Dr. Mauriņa vēnu klīnikas" vadītājs Uldis Mauriņš.

LETA jau ziņoja, ka kopējais "Domuss" mātesuzņēmuma ASV investoru grupas "NCH Capital" investīciju apmērs "Mežaparka rezidencēs" iecerēts apmēram 40 miljoni eiro.

Projekta "Mežaparka rezidences" attīstītājs ir "Domuss", bet koncepcijas autors - arhitekts Andris Kronbergs. "Mežaparka rezidencēs" paredzētas villas, dvīņu villas, mazstāvu daudzdzīvokļu ēkas un rindu mājas, biroja ēka, kā arī privātai apbūvei tika piedāvāti 40 zemesgabali. Tostarp biroju ēka "Mežaparka biroji" Ķelnes ielā 1, Rīgā, ekspluatācijā tika nodota 2019.gada beigās.

Kompānija "Flebomedika" reģistrēta 2001.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas īpašnieki vienādās daļās ir Uldis Mauriņš un Ģirts Mauriņš. 2018.gadā "Flebomedika" apgrozījums bija 7,108 miljoni eiro, bet peļņa - 2,209 miljoni eiro. Kompānijas 2019.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.